CHP’de bir isim başkanlık adaylığından çekildi

CHP’de kurultay günü. Gözlerin çevrildiği CHP 38. Olağan Kurultayı, 4 Kasım 2023 Cumartesi günü saat 10.00’da Ankara Spor Salonu’nda başladı. CHP Genel Başkanlığı için yarışacak olan adaylardan biri ise çekildi.

CHP’de bir isim başkanlık adaylığından çekildi

CHP’de yeni Genel Başkan’ın belirlenmesi için kurultay delegeleri sandık başına geçiyor. Bir süredir adaylık yarışının olduğu CHP’de bugün, kurultay günü ise bir isim adaylıktan çekildi. İlhan Cihaner, son anda CHP Genel Başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve Örsan Kunter Öymen başkanlık için yarışıyor. İşte tüm detaylar…

DİVAN BAŞKANLIĞI’NI İMAMOĞLU YAPACAK

CHP 38. Olağan Kurultayı 4-5 Kasım tarihleri arasında Ankara Spor Salonu’nda yapılacak. Kurultayın divan başkanlığını ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak. Kurultayın ilk günü genel başkan, ikinci gününde ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimi olacak.

chp-de-bir-isim-baskanlik-adayligindan-cekildi.jpg

65 DELEGENİN İMZASI GEREKLİ

CHP’de yeni genel başkan ve PM üyelerinin belirleyecek olan 1368 kurultay delegesi, kurultay için imzalarını atmaya başladı. CHP Genel Başkanı adayı olabilmek için 65, PM üyeliği için ise 10 delegenin imzası gerekli.

chp-de-bir-isim-baskanlik-adayligindan-cekildi-001.jpg

İLHAN CİHANER ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Öte yandan kurultayda bir son dakika gelişmesi yaşandı. Eski Milletvekili İlhan Cihaner, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Son anda aldığı bu kararlar gündem olan Cihaner, ‘Çirkin bir ortam yaratıldı. Bu antidemokratik yarışın bir parçası olmayı reddediyoruz.’ dedi. CHP Genel Başkanlık yarışı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve Örsan Kunter Öymen arasında geçecek.