CHP’de bir isim daha genel başkanlık adaylığından çekildi

CHP’de 38. Olağan Kurultay bugün başladı. 4-5 Kasım tarihleri arasında sürecek olan kurultayda genel başkanlık için kıyasıya yarış devam ederken bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. 2 isim genel başkanlık adaylığından çekildi.

CHP’de bir isim daha genel başkanlık adaylığından çekildi

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı 4 Kasım 2023 Cumartesi günü itibarıyla başladı. 4-5 Kasım tarihleri arasında olmak üzere 2 gün sürecek olan kurultayda genel başkanlık seçimi heyecanı yaşanıyor. Genel başkanlık için yarışın devam ettiği kurultayda bir isim daha adaylıktan çekildiğini açıkladı. İlhan Cihaner’in ardından Örsan Kunter Öymen de adaylıktan çekildiğini duyurdu.

PEŞ PEŞE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİLER

CHP’de kurultay heyecanı devam ederken genel başkanlık yarışında bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Genel başkanlığa aday olan 2 isim peş peşe adaylıktan çekildiğini duyurdu. İlk olarak eski Milletvekili İlhan Cihaner adaylıktan çekildiğini açıkladı. Ardından da PM Üyesi Örsan Kunter Öymen adaylıktan çekildiğini duyurdu. İki ismin adaylıktan çekilmesinin ardından genel başkanlık yarışı Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel arasında olacak.

chp-de-bir-isim-daha-genel-baskanlik-adayligindan-cekildi.jpg

ÖYMEN DE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Ankara Spor Salonu’nda yapılan CHP 38. Olağan Kurultayı’nda son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanıyor. Genel başkanlığa aday olan 2 isim peş peşe adaylıktan çekildiklerini duyurdu. İlk açıklama İlhan Cihaner’den geldi. Cihaner, ‘Bu anti demokratik yarışın parçası olmayı reddediyoruz’ diyerek adaylıktan çekildi. Ardından Örsan Kunter Öymen de adaylıktan çekildiğini duyurdu. Öymen, ‘Kurultay, partideki bozuk düzenin bir parçası veya uzantısı olanların yarışına dönüştürülmüştür’ ifadelerine yer verdi.

chp-de-bir-isim-daha-genel-baskanlik-adayligindan-cekildi-001.jpg

YARIŞ KILIÇDAROĞLU VE ÖZEL ARASINDA DEVAM EDECEK

2 ismin adaylıktan çekilmesinin ardından genel başkanlık yarışı Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında devam edecek. Partililerin sabahın erken saatlerinde salonu doldurduğu görüldü. Kurultay açılışının ardından Divan Başkanlığı’na önerilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, oy birliğiyle Divan Başkanı seçildi.