CHP Genel Başkanı Özgür Özel Cumhurbaşkanı adayını ilan etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den gündeme dair önemli açıklamalar geldi. Sabah Gazetesine röportaj veren Özel, yeni dönemle ilgili konuşurken 2028 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili de açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Cumhurbaşkanı adayını ilan etti

Sabah Gazetesi’nden Yavuz Donat’a röportaj veren CHP lideri Özgür Özel, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Yerel Seçimler, yeni dönem ve 2028 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında yorumlarda bulundu. Özel açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için gönlünde yatan isimleri dile getirdi. İşte detaylar…

İMAMOĞLU VE YAVAŞ AÇIKLAMASI

Özel röportajında gündemi değerlendiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamaları siyaset gündeminde büyük yankı uyandırdı. Partisi 31 Mart Yerel Seçimlerinde birçok yerden zaferle çıkan CHP lideri Özel, Yerel Seçimlerde rakiplerine karşı ezici bir üstünlükle seçimi kazanan İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş ile ilgili de değerlendirmeler yaptı. 2028 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ikilisinden birini aday göstereceklerini söyledi ve ‘Şu anda takımda iki forvet var. Biri Mansur Yavaş diğeri Ekrem İmamoğlu.’ dedi. Sözlerinin devamında yeni figürlerin de parladığını belirten Özel, ‘Günü geldiğinde de arkadaşlarımızdan biri Cumhurbaşkanı adayı olacak’ dedi.

chp-genel-baskani-ozgur-ozel-cumhurbaskani-adayini-ilan-etti.jpg

KENDİ ADAYLIĞI İÇİN KAPILARI KAPATTI

Açıklamasında kendisini teknik direktör olarak tanımlayan ve kendisinin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için kapıları kapatan CHP lideri, ‘Maçın son dakikasında bir penaltı kazanıldığında teknik direktör, bırakın ben atacağım demez. En formda oyuncusuna attırır. Belediye Başkanlarımız kendi aralarında çok iyi işler yapacaklar’ ifadelerine yer verdi.