CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Filistin’e gideceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Grup Toplantısı’nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin grup toplantısında konuşan Özel, Filistin açıklamasıyla siyaset gündeminin ilk sıralarına yerleşti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Filistin’e gideceğiz

CHP Kurultay’ında oyların çoğunluğunu alarak CHP’nin yeni genel başkanı seçilen Özgür Özel, bugün partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. CHP Grup Toplantısı’nda konuşan Özel, Filistin çıkışıyla gündem oldu. CHP Genel Başkanı Özel, insani yardımların ulaşması için Filistin’e gideceklerini söyledi. Bunun için çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi. İşte Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar…

‘BUGÜN YAPILMASI GEREKEN FİLİSTİN2E SAHİP ÇIKMAK’

Tüm dünyanın endişeyle takip ettiği İsrail-Gazze hattındaki gelişmeler ve bölgede yaşanan insanlık dramına değinen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazze halkının yaşadığı zorluklara vurgu yaptı. Öldürülen çocuk sayısının 4 bin 600’e ulaştığını söyleyen Özel, ‘İsrail, Filistin2e karşı soykırıma girişti. Elektrikleri kesilen bir hastanede küvezdeki çocuklar hayatını kaybetti. Dünyanın güçleri sessizliğe büründü. Aynı 1955’te olduğu gibi. Bugün yapılması gereken Filistin’e sahip çıkmak. İlk fırsatta insani yardımların ulaşmasını sağlamak, soruna dikkat çekmek için Filistin’e gideceğiz. Bunun için girişimlerde bulunuyoruz.’ dedi.

chp-genel-baskani-ozgur-ozel-filistin-e-gidecegiz.jpg

FİLİSTİN İÇİN MEKTUP YAZDI

Konuşmasının devamında Hamas’ın Filistin halkına da zarar verdiğini ve 7 Ekim’de İsrailli sivilleri hedef aldığını söyleyen Özgür Özel, İsrail’in bu saldırıları araçsallaştırdığını ve Gazze’de her gün katliam yaptığını belirtti. Açıklamalarına devam eden Özel, Filistin konusuna geniş yer verdiği konuşmasının devamında, Sosyalist Enternasyonel’de CHP’nin bundan sonra genel başkan düzeyinde temsil edileceğini dile getirdi ve Filistin’de yaşananlara dair solcuların sessiz kalmayacağını söyledi. herkese Filistin’deki katliamları durdurulması için gayret göstermeleri gerektiğini belirten bir mektup yazdığını söyleyen Özel, CHP’li yerel yönetimlerin de Gazze’ye insani yardımlarını iletmek amacıyla Filistin’e gitmek için girişimlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.