Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında geçen diyalog: Emekliler için bir şey yapamaz mıyız?

31 Mart yerel seçimlerinden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasındaki emekli diyaloğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “emekliler için bir şey yapamaz mıyız” sorusuna Mehmet Şimşek'in yanıtı ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında geçen diyalog: Emekliler için bir şey yapamaz mıyız?

AK Parti, 31 Mart tarihindeki seçimlerde tarihinde bir ilki yaşayarak sandıktan 2. Parti olarak çıktı. Bunun en önemli sebeplerinden biri ise emeklilerin beklediği ilave zam kararının çıkmaması oldu. AK Parti'de seçim sonrası mağlubiyetin nedenleri araştırılırken emekli maaşlarının etkisi üzerinde tartışmalar sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde emekli vatandaşın tepkisinin farkında olduğu ve hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Erdoğan'ın Şimşek'e, "Mehmet Bey, emeklilerle ilgili bir şey yapabiliyor muyuz?" sorusunu sorduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı. Peki bu soruya Mehmet Şimşek'in yanıtı ne oldu?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OY KAYBEDECEĞİNİ BİLİYORDU

31 Mart seçimlerine 1-2 hafta kala AK Parti'nin emekli seçmenden yoğun bir oy kaybı yaşadığı ve birçok ili kaybedeceği ortaya çıkmıştı. Bu sebeple de bu kötü gidişe dur demek için özellikle emekliler konusunda ekonomik adımlar atılması gerektiği bazı yöneticiler ve milletvekilleri tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MEHMET ŞİMŞEK İLE GÖRÜŞTÜ

Alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine iletilen bilgiler doğrultusunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir görüşme gerçekleştirdi. Emekliler için bir şey yapılıp yapılmayacağını soran Cumhurbaşkanı Erdoğan karşılığında ise “imkanı yok” yanıtını aldı.

Bu yanıtın ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kaybetme pahasına emeklilere zam vermediği konuşuluyor. Ayrıca AK Parti içinde seçim sonuçlarını sadece ekonomiye bağlanması da kabul edilmiyor. Parti kurmaylarının teşkilatlarda sorun olduğunu ve bir rehavet yaşandığını da söylediği konuşuluyor.