DEM Parti İBB adaylık başvurusu geç yapıldı iddiası! Jet hızıyla açıklama geldi

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken siyaset gündemi de oldukça yoğun bir gündemle ilerliyor. Siyasetin gündeminde DEM Parti’nin İBB başkan adaylarının yer aldığı aday listesini geç teslim ettiği iddiası var.

DEM Parti İBB adaylık başvurusu geç yapıldı iddiası! Jet hızıyla açıklama geldi

Yerel Seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı veren ve adaylarını açıklayan DEM Parti’nin İBB başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’nin yer aldığı aday listesinin İstanbul İl Seçim Kurulu’na geç teslim edildiği için kabul edilmedi iddiası siyaset gündemine oturdu. Bu iddialar sonrası DEM Parti2den jet hızıyla açıklama geldi. DEM Parti söz konusu iddiaları yalanladı ve başvurularını zamanında yaptıklarını söyleyerek ‘Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır’ ifadelerine yer verildi.

ADAY LİSTELERİNİN TESLİM SÜRESİ SAAT 17.00’DE TAMAMLANDI

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimler öncesinde siyaset gündeminde de ana başlık Yerel Seçimler olmaya devam ediyor. YSK’nın 31 Mart’ta yapılacak Yerel Seçimlere ilişkin hazırlanan takvime göre, siyasi partilerin aday listelerini vermesi için gereken süre saat 17.00 itibarıyla tamamlandı. Aday listelerinin teslim süresinin tamamlanması sonrası EM Parti ile ilgili bir iddia gündeme geldi. DEM Parti’nin geç başvuruda bulunduğu için İstanbul İl Seçim Kurulu’nun aday listesini kabul etmediği iddia edildi.

dem-parti-ibbi-adaylik-basvurusu-gec-yapildi-iddiasi-jet-hiziyla-aciklama-geldi-001.jpg

LİSTEYİ GEÇ TESLİM ETTİLER İDDİASI

YSK, Yerel Seçim aday listelerini sunmaları için siyasi partilere 20 Şubat 2024 (bugün) saat 17.00’ye kadar süre verdi. Bu süre bugün saat 17.00’den itibaren sona erdi. DEM Parti’nin İstanbul adayları için başvurusunu saat 17.00’den sonra yaptığı ve geç başvuru yaptıkları için İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından sunulan aday listelerinin kabul edilmediği iddia edildi. DEM Parti’den geç başvuru iddiasıyla ilgili jet hızıyla açıklama geldi. Yapılan açıklamada söz konusu iddialar yalanlandı ve ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır.’ ifadelerine yer verildi. Gündemdeki iddialar sonrası açıklama yapan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise ‘Başvurumuzu yaptık, sorun yok’ dedi.

dem-parti-ibbi-adaylik-basvurusu-gec-yapildi-iddiasi-jet-hiziyla-aciklama-geldi.jpg