Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı! İşte ilk açıklama

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu bugün mazbatasını aldı. Yerel Seçimlerde yüzde 51,15 oy alan ve tekrar İBB Başkanı seçilen İmamoğlu, açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı! İşte ilk açıklama

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçimler için sandık başına geçti ve oylarını kullandı. Sonuçların en çok merak edildiği illerin başında gelen İstanbul’da Ekrem İmamoğlu yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Oyların yüzde 51,15’ini alarak yeniden İBB Başkanı olan İmamoğlu, bugün mazbatasını aldı. Çağlayan Adliyesi’nde mazbatasını alan İmamoğlu’ndan önemli açıklamalar geldi. İmamoğlu, ’16 milyon insanımızın mazbatası aslında bana verilen mazbata’ dedi.

İMAMOĞLU MAZBATASINI ALDI

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen Yerel Seçimlerde oyların çoğunluğunu alarak yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, bugün Çağlayan Adliyesi’nde mazbatasını aldı. Mazbata töreninde önemli açıklamalarda bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, ‘Emeği geçen çok insan var. Bu yolculuğun ne kadar zor olduğunu bilerek bütün baskılara rağmen yanımızda dimdik duran ve en büyük destekçim olan aileme yürekten teşekkür ediyorum.’ dedi.

ekrem-imamoglu-mazbatasini-aldi-iste-ilk-aciklama.jpg

‘SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ’

Mazbata töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu anın kendisi için çok özel bir an olduğunu söyledi ve ‘Benim için çok özel bir an. Bu anı ikinci kez yaşıyoruz. Çok mutluyum, çok onurlu, gururluyum. Sorumluluğumuzun farkındayız. Hem mazbata sürecine dair, hem şehre olan sorumlulukları ifadesiyle ve de bizden, vatandaşların beklentisi aynı zamanda şehri ne kadar önemli bir detaylara sahip olduğu hususunda değerli İl Seçim Kurulu Başkanlığı’nın çok özenli ve değerli cümlelerine yürekten teşekkür ediyorum. Bu bağlamda bugün burada İstanbul şehrimize yakışan, İstanbul gibi kadim bir kentin seçim sonrası dünyasına değer katan böylesi bir ortamın hazırlanmasından ötürü de ayrıca teşekkür ediyorum.’ dedi.

ekrem-imamoglu-mazbatasini-aldi-iste-ilk-aciklama-001.jpg

‘ALLAH MAHCUP ETMESİN’

Açıklamalarına devam eden İmamoğlu, ‘Güzel bir an olmuştur. İstanbul halkına yakışan bir ortam sağlanmıştır. Aynı zamanda 16 milyon insanımızın mazbatası aslında bana verilen mazbata. Bunun değeri, sorumluluğu çok büyük. Sayın başkan çerçeveyi makul ölçüsüyle getirdi ama yükü itibarıyla onu ben hissettim. O omuzlarda bir yük ve ben bunu çok derinden hisseden birisiyim. Allah mahcup etmesin bu şehrin insanlarına ve bu ülkenin vatandaşlarına. Hatta ilave yapıyorum, bütün insanlığa. İstanbul sadece bu şehirde yaşayanların veya ülkemiz insanlarının duygularının değil, bütün insanlığın duygularının beslendiği bir kenttir.’ ifadelerine yer verdi.