Fatih Portakal İYİ Parti’den istifa edecek yeni ismi açıkladı

İYİ Parti'de son günlerde yaşanan karışıklık hız kesmeden devam ediyor. Gazeteci Fatih Portakal İYİ Parti'den istifa edecek bir ismi daha açıkladı.

Fatih Portakal İYİ Parti’den istifa edecek yeni ismi açıkladı

2024 Mart yerel seçimleri öncesi İYİ Parti'de yaşanan karışıklık sürüyor. Parti içinde peş peşe iddialar ve istifalar gündeme bomba gibi düştü. Özellikle kayıp para iddiaları sonrasında partide adeta bir çözülme yaşanıyor.

ÜMİT DİKBAYIR SAVCILIĞA BAŞVURUDA BULUNDU

İYİ Parti Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır'ın genel Başkan Meral Akşener’in hesaplarını yasa dışı şekilde incelettiği iddiaları gündeme gelmişti. Dikbayır bu iddialar sonrasında kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildi. Sakarya milletvekili konuyla ilgili bir açıklama yaparak istifa edeceğini duyururken aynı zamanda savcılığa kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu ve meclise de dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yaptığı.

FATİH PORTAKAL'DAN BOMBA İDDİA

Partide birçok ismin son istifalar sonrasında mutsuz olduğu öğrenilirken Gazeteci Fatih Portakal’dan da önemli bir iddia geldi. Fatih Portakal, İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin partisinden istifa edebileceğini söyledi.

Dikkat çeken iddialarda bulunan Fatih Portakal aynı zamanda Özlale'nin parti dışında bir adım atabileceğini de öne sürdü.

Sosyal medya hesabından iddiaları gündeme getiren Fatih Portakal şu ifadeleri kullandı: "Bir kulis bilgisi paylaşayım. İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale bile partisinden istifa edebilir. Aday olarak bir ay önce açıklamışlardı. Yazın bir kenara. Başka partiye bile geçebilir" şeklinde konuştu.