Hatay seçim sonuçları son durum ne? YSK başkanından açıklama geldi

Hatay yerel seçim sonuçları son dakika gelişmeleri takip ediliyor. CHP'nin itirazı sonrası yaşananlar merak konusu olmuştu. YSK başkanından son dakika açıklaması geldi.

Hatay seçim sonuçları son durum ne? YSK başkanından açıklama geldi

31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerin ardından Hatay'da seçim sonuçları ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatası il seçim kurulu tarafından AK Parti adayı Mehmet Öntürk'e verildi. Ancak CHP yüksek seçim kuruluna itirazda bulundu. Peki Hatay seçim sonuçları son durum ne?

Son dakika haberi geldi. YSK Başkanı Yener, CHP'nin Hatay İl Seçim Kurulu tarafından mazbatanın AK Parti adayı Mehmet Öngün'e verme kararının iptali için yaptığı başvuru ile ilgili değerlendirme yapıldığını söyledi. Yener açıklamasında günün sonunda bilgi verileceğini duyurdu.

YSK İTİRAZLARI GÖRÜŞECEK

YSK bugün saat 14.00'te söz konusu itirazları görüşmek için toplandı. YSK Başkanı Ahmet Yener toplantı öncesinde kuruma girdiği sırada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Toplantının gündemine ilişkin sorulara yanıt veren Yener, çalışmaya başlayacaklarını belirterek günün sonunda toplantı sonrası bilgi verileceğini dile getirdi.

Gazeteciler Yener'e CHP'nin Hatay başvurusu ile ilgili de sonucun çıkıp çıkmadığı konusunda bir soru yöneltti. Yener Bu soruya da gün sonunda bilgi verileceği yönünde bir cevap verdi.