Hatay Yerel Seçim anketi geldi! AK Parti’nin adayı önde

31 Mart Yerel Seçimlerine doğru tüm illerin anket sonuçları merakla takip ediliyor. Seçime çok az bir süre kalırken adaylar arasındaki rekabet ve seçim çalışmaları da hız kesmeden sürüyor. Araştırma şirketleri de anketlerine devam ediyor.

Hatay Yerel Seçim anketi geldi! AK Parti’nin adayı önde

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçimler için sandık başına geçecek. Seçim süreci devam ederken artık çok az bir süre kalan Yerel Seçimlere doğru araştırma şirketlerinin anketleri de hızlandı. Seçim sürecinde vatandaşın nabzını tutan anket sonuçları merak edilirken bir ankette Hatay’dan geldi. 31 Mart’ta çıkacak sonucun en çok merak edildiği illerden biri olan Hatay’da yapılan son seçim anketinde AK Parti’nin adayı yarışı önde götürüyor. CHP’nin adayı Lütfü Savaş ise ankette ikinci sırada yer alıyor.

HATAY’DAKİ ANKETLERDE AK PARTİ’NİN ADAYI ÖNDE

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken anketler de devam ediyor. Seçime doğru bir ankette Hatay adayları arasında yapıldı. ADA Araştırma tarafından 1-5 Mart 2024 tarihleri arasında yapılan ankette AK Parti’nin adayı yarışı önde götürüyor. CHP’nin yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş ise ankette ikinci sırada yer aldı. CHP, 2019 yılında yüzde 55 oy oranı ile Hatay’ı kazanmıştı. 31 Mart seçimleri yaklaşırken Hataylı vatandaşlara ‘Bu Pazar bir Yerel Seçim olsa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu hangi adaya vereceksiniz?’ sorusu yöneltildi. Ankete katılanlardan yüzde 48,4’ü AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk’ü tercih etti.

hatay-yerel-secim-anketi-geldi-ak-parti-nin-adayi-onde.jpg

LÜTFÜ SAVAŞ’IN OY ORANI YÜZDE 32,1

Mevut Hatay Büyükşehir Belediye Başkan ve CHP’den yeniden aday gösterilen Lütfü Savaş’ı tercih edenlerin oranı ise yüzde 32,1 olarak kaydedildi. TİP’ten Hatay adaylığını duyuran Gökhan Zan’ın yüzde 7,4 oy oranı ile üçüncü sırada yer aldığı görülürken, İYİ Parti’nin adayu Nusret Cömert ise dördüncü sırada yer aldı.