İstanbul anketi geldi! 6 anket şirketinden yeni sonuçlar

Tüm Türkiye’nin kilitlendiği 31 Mart Yerel Seçimlerine doğru gözler anket şirketlerinde. Vatandaşın nabzını tutan anket sonuçları yakından takip ediliyor. İstanbul’daki son seçim anketleri de vatandaşın gündeminde.

İstanbul anketi geldi! 6 anket şirketinden yeni sonuçlar

İstanbul’da Yerel Seçim sonuçları nasıl olacak merak edilirken seçime az bir zaman kala yarışın giderek kızıştığı İstanbul’daki son durum ne, İmamoğlu ve Kurum’un anket sonuçlarındaki oy oranları nasıl hepsi ve daha fazlası merak edilirken 6 anket şirketinden yeni Yerel Seçim anketi geldi. 31 Mart Yerel Seçimlerinde en çok merak edilen ve gündemde olan İstanbul için yapılan yeni anketlerin sonuçları paylaşıldı. Yapılan son anketlerin çoğunluğunda Ekrem İmamoğlu’nun Murat Kurum’a karşı yarışı önde götürdüğü görüldü. İşte İstanbul’da yapılan son anket sonuçları ve tüm detaylar…

6 ANKET ŞİRKETİNDEN İSTANBUL ARAŞTIRMASI

İstanbul’da seçim yarışı diğer illerde olduğu gibi devam ediyor. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimler yaklaşırken anket şirketlerinin araştırmaları da devam ediyor. Gözlerin çevrildiği İstanbul’da 6 anket şirketinden yeni araştırmalar geldi. 6 farklı anket şirketinin yaptığı araştırmanın sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.

istanbul-anketi-geldi-6-anket-sirketinden-yeni-sonuclar.jpg

MAK DANIŞMANLIK İSTANBUL ANKETİ

MAK Danışmanlığın İstanbul’da yaptığı son Yerel Seçim anketi 21 Şubat-9 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yapılan ankette CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun AK Parti’nin adayı Murat Kurum’un 1,5 puan önünde olduğu görüldü. 5 bin 700 kişinin katılım gösterdiği ankette İstanbul’da Ekrem İmamoğlu yüzde 41.5, Murat Kurum yüzde 40, İYİ Parti yüzde 4, DEM Parti yüzde 3 ve Yeniden Refah Partisi yüzde 2.5 oy oranına sahip.

istanbul-anketi-geldi-6-anket-sirketinden-yeni-sonuclar-001.jpg

KONDA’NIN İSTANBUL ANKETİ

KONDA’nın İstanbul2da yaptığı Yerel Seçim anketinde de mevcut İBB Başkanı ve CHP2den yeniden aday gösterilen Ekrem İmamoğlu önde çıktı. 2-3 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette İmamoğlu’nun oy oranı yüzde 38,2, Murat Kurum’un oy oranı yüzde 32,2 olurken, ankete katılanların yüzde 6’sının kararsız kaldığı görüldü. Ankette diğer adaylara oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 12,5.

METROPOLL İSTANBUL ANKETİ

Metropol Araştırma tarafından yapılan İstanbul anketine 1.664 kişi katılım gösterdi. 21-22 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılan ankette kararsızlıklar dağıtıldıktan sonra Ekrem İmamoğlu yüzde 43,5 oy oranı ile yarışı önde götürdü. Murat Kurum’un oy oranı ise yüzde 40,2 olarak kaydedildi. DEM Parti’nin adaylarının oy oranı yüzde 6,1, İYİ Parti’nin adayının yüzde 3,1, Zafer Partisi’nin adayının yüzde 2,5, Yeniden Refah Partisi’nin adayının yüzde 2,3 oy oranı var.

SONAR’IN İSTANBUL ANKETİ

Sonar Araştırma tarafından 22 Şubat tarihinde açıklanan anket sonuçlarında ise Murat Kurum önde. Kurum’un oy oranı yüzde 41.3, İmamoğlu’nun ise yüzde 41.9. Yapılan ankette DEM Parti yüzde 4.8, İYİ Parti yüzde 4, Yeniden Refah Partisi ise yüzde 2.5 oy oranına sahip.

ASAL ARAŞTIRMA’NIN İSTANBUL ANKETİ

ASAL Araştırma tarafından İstanbul’da 23-27 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılan Yerel Seçim anketinde İmamoğlu yüzde 41.9, Kurum yüzde 40.8 oy oranına sahip. DEM Parti’nin adaylarının oy oranı yüzde 4.5, İYİ Parti’nin adayı Buğra Kavuncu’nun oy oranı yüzde 3.6 olarak kaydedildi. Yapılan ankette Mehmet Altınöz’ün oy oranı yüzde 2.9 olarak kaydedilirken, Azmi Karamahmutoğlu yüzde 2.5, Berk Hacıgüzeller yüzde 0.9, Birol Aydın yüzde 0.5, diğerleri ise yüzde 2.4 oy oranına sahip.

istanbul-anketi-geldi-6-anket-sirketinden-yeni-sonuclar-003.jpgOPTİMAR İSTANBUL ANKETİ

Optimar Araştırma tarafından yapılan İstanbul anketinden çıkan sonuçlara göre; Ekrem İmamoğlu yüzde 39.1, Murat Kurum ise yüzde 37.7 oy ile yarışı kafa kafaya götürüyor.