İYİ Parti Kurultay tarihi belli oldu! İşte Meral Akşener’in ilk rakibi

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Kurultay kararı alan İYİ Parti’de Kurultay’ın yapılacağı tarih merak ediliyordu. Yerel Seçimlerde beklenen sonuçları alamayan İYİ Parti, Olağanüstü Kurultay kararı almış ve tüm gözler Kurultay tarihine çevrilmişti.

İYİ Parti Kurultay tarihi belli oldu! İşte Meral Akşener’in ilk rakibi

Yerel Seçimler geride kalırken siyasetin gündeminde Yerel Seçimlerin yankıları sürmeye devam ediyor. Yerel Seçimlerin ardından Olağanüstü Kurultay kararı alan İYİ Parti’deki tüm gelişmeler ve Kurultay tarihi de merak edilenler arasında. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le tamam mı, devam mı merak edilirken Akşener’in ilk rakibi ise Günay Kodaz oldu. İşte İYİ Parti’de Olağanüstü Kurultay’ın yapılacağı tarih…

MERAL AKŞENER: GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ

31 Mart Yerel seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 3.77’lik oy oranına ulaşan ve 6. Parti olan İYİ Parti’de genel başkan Meral Akşener’den açıklama gelmişti. Seçim sonuçlarının ardından basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Seçimli Olağanüstü Kongreyi toplayacaklarını duyurmuş ve ‘Muhasebelerimizi yapacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da milletimizin bize verdiği mesajı ve bizim için çizdiği istikamet doğrultusunda gereken adımları atacağız.’ demişti.

iyi-parti-de-kurultay-tarihi-belli-oldu-iste-meral-aksener-ini-ilk-rakibi.jpg

KURULTAY 27 NİSAN’DA

İYİ Parti’de Kurultay kararı sonrası peş peşe istifalar gelmişti. Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu ile Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak istifasını duyurdu. Yerel Seçimlerde İYİ Parti’den İBB adayı olan Buğra Kavuncu, istifasında Kurultay vurgusu yapmış ve İstanbul seçimlerinden alınan sonuçları da gerekçe göstermişti. İYİ Parti’de Kurultay tarihi belli oldu. İYİ Parti, 27 Nisan 2024 Cumartesi günü Olağanüstü Kurultay’ını gerçekleştirecek.

iyi-parti-de-kurultay-tarihi-belli-oldu-iste-meral-aksener-ini-ilk-rakibi-001.jpg

GÜNAY KODAZ AKŞENER’E RAKİP

Olağanüstü Kurultay öncesinde Meral Akşener’in ilk rakibi de belli oldu. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Kongrede aday olacağını duyurdu. Kodaz, ‘İYİ Parti Genel Başkanlığı’na aday olduğumu kamuoyu ile saygıyla paylaşırım.’ notunu ekledi.