İYİ Parti’de peş peşe adaylık açıklamaları

31 Mart Yerel Seçimlerinde beklenen oy oranına ulaşamayan İYİ Parti’de seçimli olağanüstü kurultay kararı alınmıştı. Bugün adaylıkla ilgili kararını duyuran mevcut İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aday olmayacağını açıkladı.

İYİ Parti’de peş peşe adaylık açıklamaları

İYİ Parti’de kurultay tarihi merakla bekleniyor. Gözlerin çevrildiği İYİ Parti lideri Meral Akşener, seçimli olağanüstü kurultayda genel başkanlığa adaylığını koymayacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından gözler İYİ Parti’nin adaylarına çevrildi. İYİ Parti’de genel başkanlığa kimler aday olacak, adaylar açıklandı mı, İYİ Parti genel başkan adayları belli oldu mu hepsi ve daha fazlası siyaset gündeminde geniş yer bulmaya devam ediyor. İYİ Parti’de peş peşe adaylık açıklamaları geldi. İşte detaylar…

MERAL AKŞENER ADAY OLMAYACAK

Seçimli olağanüstü kurultay kararı alınan İYİ Parti’de Meral Akşener’in yeniden aday olup olmayacağı merak ediliyordu. Bugün merak edilen bu soruya yanıt veren Akşener, partisinin seçimli olağanüstü kurultayında yeniden genel başkanlığa adaylığını koymayacağını duyurdu. Akşener’in bu açıklaması siyaset manşetlerinin ilk sıralarına yerleşirken gözler çıkacak adaylara çevrildi.

iyi-parti-de-pes-pese-adaylik-aciklamalari.jpg

ADAYLIK AÇIKLAMALARI PEŞ PEŞE GELDİ

İYİ Parti’de seçimli olağanüstü kurultay öncesi genel başkanlık için adaylık açıklamaları peş peşe geldi. Meral Akşener’in genel başkanlığa adaylığını koymayacağı İYİ Parti’de genel başkanlığa aday isimler ise şöyle;

- İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz

- İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın

- İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın

- İYİ Parti Meclis Grubu Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu

iyi-parti-de-pes-pese-adaylik-aciklamalari-001.jpg

BİLGE YILMAZ VE KÜRŞAD ZORLU’NUN DA ADAY OLACAĞI İDDİA EDİLİYOR

İYİ Parti’nin kurultayı öncesine adaylık açıklamaları peş peşe gelirken 2 ismin daha genel başkanlığa adaylığını koyacağı öne sürüldü. Eski İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz ve İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu’nun da adaylık için ismi geçiyor.