Kamuda Tasarruf Paketi CHP’nin hoşuna gitmedi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir süredir gündemde olan Kamuda Tasarruf Paketi’ni bugün açıkladı. Tüm detaylarıyla açıklanan tasarruf paketine ilk yorum Ana Muhalefet Partisi CHP’den geldi.

Kamuda Tasarruf Paketi CHP’nin hoşuna gitmedi

Açıklanan kamuda Tasarruf Paketi’ni yorumlayan CHP, eksik olan maddelere dikkat çekti ve eleştirilerini sıraladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, pakette 4 temel eksiğe dikkat çekti ve ‘2024 bütçesinde büyük kısmı şirketlere muafiyet, indirim ve teşvik kaynaklı olarak 2,2 trilyon TL’lik vergiden vazgeçildiğini fakat bugün açıklanan pakette bu rakamı azaltmaya dönük bir rakamın yer almadığını söyledi.

KAMUDA TASARRUF PAKETİ AÇIKLANDI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, herkesin merakla beklediği kamuda tasarruf paketini bugün detaylarıyla açıkladı. Açıklanan Kamuda Tasarruf Paketi gündemin ilk sıralarında yer alırken bu paketin temel amacının enflasyonla mücadeleye katkı sunmak olduğu belirtildi. CHP, kamuda taşıt, bina ve personel alımlarıyla ilgili kısıtlamalar getiren ve kamu emekçilerinin lojman, sosyal tesis ve servis haklarını da hedefe koyan bu paketle ilgili ilk yorumunu yaptı. Paketteki 4 eksikliğe dikkat çeken CHP’den eleştiri geldi.

kamuda-tasarruf-paketi-chp-nin-hosuna-gitmedi.jpg

O MADDEYE DİKKAT ÇEKTİ

Kamuda Tasarruf Paketi’ni değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Sözcü’ye yaptığı açıklamada paketteki 4 temel eksikliğe dikkat çekti ve ‘Kamu İhale Kanununu değiştirerek ihaleleri rekabetçi yapacak düzenleme ve kamu özel işbirliği kapsamında döviz üzerinden yapılan garanti ödemelerin indirilmesi yok’ dedi. Üst gelir grubunu vergilendirmeye yönelik de bir madde olmadığına dikkat çeken Karatepe, bu paketin amacının ‘Kamuoyu algısını yönetmeye çalışmak’ olduğunu söyledi ve paketle birlikte çoğunluğu muhalefete geçen belediyelerin hareket alanının daraltılmasının da hedeflendiğini öne sürdü.