Kemal Kılıçdaroğlu: Sırtımda hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım

CHP’NİN 4-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan olağan kurultayı başladı. Ankara Spor Salonu’nda yapılan kurultayda Divan Başkanlığı’nı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yapıyor. Siyaset gündeminin yakından takip ettiği kurultay devam ediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu: Sırtımda hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım

Kurultayda konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları kısa sürede gündem oldu. Gözlerin çevrildiği kurultayda kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerine de değindi. Kılıçdaroğlu'nun geride bıraktığımız genel seçimlerle ilgili yorumu siyaset gündeminin ilk sıralarına yerleşti. İşte o açıklama ve tüm detaylar…

CHP’DE KURULTAY GÜNÜ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 4-5 Kasım tarihleri arasında 2 gün sürecek olan 38. Olağan Kurultay başladı. ‘İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı’ sloganıyla kurultaya giden CHP’DE Genel Başkanlık için aday olan isimler yarışacak. Ankara Spor Salonu’nda yapılan kurultayda kürsüye çıkan genel başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, geride bıraktığımız genel seçimlerle ilgili değerlendirmeler yaptı.

kemal-kilicdaroglu-sirtimda-hancerlerle-secime-girmek-zorunda-kaldim.jpg

KILIÇDAROĞLU: SIRTIMDAKİ HANÇERLERLE SEÇİME GİRMEK ZORUNDA KALDIM

2023 Genel Seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu’nun kürsüden yaptığı açıklamalar kısa sürede siyaset gündeminin ilk sıralarına yerleşti. Açıklamalarıyla salondaki kalabalığı coşturan Kılıçdaroğlu, ‘Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım’ dedi.

kemal-kilicdaroglu-sirtimda-hancerlerle-secime-girmek-zorunda-kaldim-001.jpg

‘MASADAN KALKMALAR VE MASAYA GERİ DÖNMELER OLDU’

14 Mayıs seçimleri ile ilgili değerlendirmelerine devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, 6 partinin ittifakına da değindi ve şu ifadelere yer verdi:

‘6 parti bir araya geldik. Ülkeyi nasıl yöneteceğimiz için oturduk çalıştık. Ortak mutabakat metni hazırladık ve halkımızla paylaştık. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için çalışmalar yaptık. İş, Cumhurbaşkanlığı adaylığının seçilmesine gelince masadan kalkmalar ve masaya geri dönmeler oldu. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım.’