Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasına CHP’den tepki

Antalya’da yaşanan teleferik kazasından sonra Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklanmıştı. CHP, çiçeği burnunda belediye başkanının tutuklanmasına sert tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’dan açıklama geldi.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasına CHP’den tepki

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasında sorumluluğu olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, tutuklanmıştı. CHP’den geçtiğimiz Yerel Seçimlerde Kepez Belediye Başkanı olarak seçilen Kocagöz’ün tutuklanmasına sert bir tepki geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, ‘Mesut Kocagöz’ü değil, Kepez’in iradesini tutukladınız’ dedi.

TELEFERİK İŞLETMESİNİN ESKİ YÖNETİCİSİYDİ

31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz, Antalya’da meydana gelen teleferik kazasından sonra tutuklanmıştı. Kocagöz, teleferik işletmesinin eski yöneticisiydi. Kocagöz verdiği ifadede, 28 Kasım 2023 tarihinde belediye başkanlığına aday adaylığı başvurusu için ANET yönetim kurulu başkanlığından ve genel müdürlüğünden istifa ettiğini söyledi.

kepez-belediye-baskani-mesut-kocagozun-tutuklanmasina-chp-den-tepki.jpg

CHP’DEN SERT TEPKİ

Antalya’da meydana gelen teleferik kazası sonrasında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. CHP’den Kocagöz’ün tutuklanmasına sert bir tepki geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, ‘Binlerce insanın yüzde 50 oyuyla 30 yıl sonra kazanılmış Kepez ve gerçekten sorumluluğu olmayan denetim görevini yapmış ve istifa ettikten sonra 3 kere denetlenmiş bir tesis için belediye başkanı tutuklanıyor. Siz Mesut Kocagöz’ü tutuklamadınız, Kepez’in iradesini tutukladınız.’ ifadelerini kullandı.