Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Ali Yerlikaya’ya destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve geldiği ilk günden bu yana gerçekleştirdiği başarılı operasyonlara değindi ve herkese Bakan Yerlikaya’ya destek çıkması için çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Ali Yerlikaya’ya destek

CHP’de kurultay tarihi yaklaşıyor. Önümüzdeki hafta yapılacak olan kurultayda Kılıçdaroğlu ile Özel arasında liderlik yarışı olacak. Kritik kurultay öncesinde gündeme dair kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya övgü yağdırdı. Bakan Yerlikaya’nın son dönemde uyuşturucu ve suç örgütlerine yönelik mücadelesine değinen Kılıçdaroğlu, ‘Ülkesini seven herkes Yerlikaya’ya destek versin’ dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALAR

Önümüzdeki hafta yapılacak olan kurultay öncesinde Sözcü’den İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın uyuşturucu ve suç örgütlerine yönelik operasyonlardaki kararlılığına vurgu yaptı ve ‘Yeni İçişleri akanı kararlılıkla bu işin üzerine yürüyor. Umarım yürümeye devam eder. O yürekli polislere cesaret verir. Uyuşturucu sorunu milli güvenlik sorununa dönüştü.’ dedi.

‘ÜLKESİNİ SEVE HERKES YERLİKAYA’YA DESTEK VERSİN’

Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan övgüyle bahseden Kılıçdaroğlu, Bakan Yerlikaya’ya destek verilmesi gerektiğini söyledi. ve ‘Bütün sınırlar yolgeçen hanına döndü. Bir bakanın tek başına yapabileceği bir şey mi, bilmiyorum. Ülkesini seven herkes Yerlikaya’ya destek versin. Beşli çetelerle de uğraşırsa çok daha mutlu olacağım tabii.’ ifadelerini kullandı.

kilicdaroglundan-bakan-ali-yerlikaya-yadestek.jpg

SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

Seçim sonuçları ile ilgili kendisine yöneltilen soruya yanıt veren CHP lideri, eksiği nerede gördüğüne dair soruya ‘Kırsala ağırlık verebilirdik’ şeklinde yanıt verdi. Kendisinin büyük mitinglere hep karşı çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘Oyumuzun düşük olduğu kırsala daha fazla ağırlık verebilirdik. Ben büyük mitinglere hep karşı çıktım. Seçim meydanına gelen kişiler, kırsalda mahallelerde çalışsaydı, kurultayda harcadığımız enerjiyi Cumhurbaşkanlığında harcasaydık çok daha farklı bir sonuç elde edebilirdik.’ dedi.