Kulisler Çalkalanıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan radikal kararlar almaya hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim yenilgisi sonrası alacağı kararlar kulisleri çalkaladı. İddiaya göre Erdoğan, kabine ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK)’da radikal değişiklikler yapacak.

Kulisler Çalkalanıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan radikal kararlar almaya hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan yenilgi sonrası radikal kararlar almaya hazırlandığı öne sürüldü. Kulis bilgileri yavaş yavaş medyaya yansımaya başlarken özellikle kabine ve Merkez yürütme kurulunda büyük değişiklikler olacağı konuşuluyor.

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti kurulduğu günden bu yana ilk kez 2. Parti oldu. Bu sonucun hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinde değişim için harekete geçti. Kulislere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan hem kabinede hem de Merkez yürütme kurulunda değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Ayrıca Parti yöneticileri ile ilgili radikal değişiklikler olacağı konuşuluyor.

RADİKAL KARARLAR HEDEFLENİYOR

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim yenilgisinin ardından sadece kabine ve Parti yönetiminde değişiklik yapmakla yetinmeyecek. İddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefetin bile beklemediği radikal bir değişimi hedefliyor. Yapılacak değişikliklerin Bayram tatili sürecinde netleşeceği ardından da kabineye ve Parti yönetimine iletileceği konuşuluyor.

Henüz yapılacak olan değişikliklerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığı pozisyonunu etkileyip etkilemeyeceği ise bilinmiyor. AK Parti içinde bazı iddialar ve spekülasyonlar var. Ancak özellikle anayasa değişikliği sürecinin bir an önce başlayacağı konuşuluyor.