Muharrem İnce CNN Türk canlı yayınında muhalefete yüklendi: Gelen gideni arattı

Siyasetin gündemi 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri olmaya devam ederken siyasi partilerin genel başkanları da hem miting meydanlarında hem de canlı yayınlarda gündemin nabzını tutmaya devam ediyor.

Muharrem İnce CNN Türk canlı yayınında muhalefete yüklendi: Gelen gideni arattı

2024 Yerel Seçimlerine kendi adaylarıyla girecek olan Memleket Partisi’nin genel başkanı Muharrem İnce de bugün saat CNN Türk’te akan Çelik ile Hafta Sonu programının konuğu oldu. Gündeme dair önemli açıklamalara yer veren İnce, muhalefeti sert sözlerle eleştirdi. Gördüğü yanlışları söyleyen ve muhalefeti sert bir dille eleştiren Memleket Partisi lideri, ‘2 tane oy alacağım diye PKK, FETÖ terör örgütüne selam verirseniz halk hesap sorar’ dedi.

MUHARREM İNCE’DEN MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Konuk olduğu canlı yayında Yerel Seçim gündemli açıklama ve eleştirilerde bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, muhalefete yüklendi. Yapılan yanlışları dile getiren ve muhalefetin Yerel Seçim sürecini değerlendiren İnce, Esenyurt tartışmalarına da değindi ve ‘2 tane oy alacağım diye PKK, FETÖ terör örgütüne selam verirseniz halk hesap sorar. Esenyurt tartışması sana oy kaybettiriyor. Bunlar doğru işler değil. İstanbul’u alacağım derken Türkiye’yi kaybedersiniz. PKK bayrakları açılıyor Toroslarda. Uzun vadede kaybettirir. Siyasetin matematiği olmaz mantığı olur. Muhalefetin yöntemleri yanlış.’ dedi.

‘GELEN GİDENİ ARATTI’

6’lı masanın dağılmasını da yorumlayan İnce, ‘6’lı masa ilke ittifakı değil çıkar ittifakıydı. Dağılmalıydı.’ dedi. CHP’deki değişimi de yorumlayan İnce, ‘Millete hayal satmayalım. Önce 360 Milletvekilin olacak. Biz 3. yol olduğumuzu, bu millete en ucuz eti biz yediririz diyoruz. Partinin çizgisiyle değil yönetenlerledir sorunum. Gelen gideni arattı. Vatandaş görüyor, savruluyor. Politika ve liderlikteki durumu vatandaş görüyor.’ ifadelerine yer verdi.

muharrem-ince-cnn-turk-canli-yayininda-muhalefete-yuklendi-gelen-gideni-aratti.jpg

MUHARREM İNCE’DEN ‘KAAN’ YORUMU

Geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu başarılı bir şekilde gerçekleştiren yerli savaş uçağımız KAAN’la ilgili de konuşan Muharrem İnce, uzaya gidilmesini KAAN’ı destekliyorum dedi ve ‘KAAN’ın teknik özelliklerini bilmiyorum. Neredeyse ses hızının iki katı. Uçak yanınızdan geçecek sonra sesi duyacaksınız. Üretimi müthiş bir şey. Ülkem için güzel bir şey yapılıyor mu ben ona bakarım. Doğru bildiğimiz, memleket için yapılan bir şey varsa destekleriz. Uzaya gidilmesini KAAN’ı destekliyorum. Azerbaycan’a yardımı, Mavi Vatan’ı destekliyorum. Ben de muhalefetim ama bu konularda duruşum çok net.’ açıklamalarına yer verdi.