O ilçede seçim iptal edildi! Vatandaşlar yeniden sandığa gidecek

31 Mart Yerel Seçimleri sona ererken seçim sonuçlarıyla ilgili gündem devam ediyor. Bir ilçede seçim iptal edilirken vatandaşların yeniden sandığa gideceği öğrenildi. Seçimin 2 Haziran 2024 Pazar günü yenilenmesine karar verildi.

O ilçede seçim iptal edildi! Vatandaşlar yeniden sandığa gidecek

Yerel Seçimlerin ardından bir ilçede seçim iptal edildi. CHP’nin yıllar sonra kazandığı Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde seçimin iptal edildiği açıklandı. Mühürsüz torba teslimi nedeniyle iptal olan seçimin 2 Haziran 2024 Pazar günü tekrarlanmasına karar verildi. Söz konusu karar 6 kabul, 1 ret oyu ile kabul edildi. İşte detaylar…

SEÇİM TEKRARLANACAK

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Yerel Seçim tekrarlanacak. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, mühürsüz torba teslimi sebebiyle Pınarbaşı Belediye Başkanlığı ile İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinin iptaline karar verdi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, itirazları sonucunda İlçe Seçim Kurulu’nun, Pınarbaşı Belediye Başkanlığı ile İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinin iptal ve yeniden yapılmasına karar verdiğini belirtti. Ersoy kararın, 1 ret oyuna karşı 6 kabul oyu ile kabul edildiğini de ekledi.

o-ilcede-secim-iptal-edildi-vatandaslar-yeniden-sandiga-gidecek.jpg

VATANDAŞLAR YENİDEN SANDIĞA GİDECEK

Pınarbaşı ilçesindeki iptal kararı sonrası vatandaşlar 2 Haziran 2024 Pazar günü yeniden sandığa gidecek. Pınarbaşı Belediye Başkanı ve Yerel Seçimlerde Cumhur İttifakı’nın adayı olan Menduh Uzunoğlu, alınan kararı yorumladı ve ortaya çıkan usulsüzlüğün tespit edildiğini belirterek, ‘Bunların sonucunda alınan yeniden seçim kararı, demokratik değerlerimizi ve birlikte yaşama arzumuzu sınamıştır. Ancak unutmayalım ki her zorluk, aynı zamanda yeni bir başlangıcın kapısını aralar. 2 Haziran’da yeniden yapılmasına karar verilen seçimler, Pınarbaşı için birlik, beraberlik ve ortak karar verme ruhumuzu yeniden pekiştirme fırsatı sunmaktadır.’ dedi.