O milletvekilinin başı fena dertte! Cumhurbaşkanı Erdoğan ıstakoz olayında devrede

Ak Parti milletvekili Şebnem Bursalı, ıstakoz paylaşımı ile tepki çekmişti. Parti içinden de tepkilerin yükseldiği lüks yaşam konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye giriyor.

O milletvekilinin başı fena dertte! Cumhurbaşkanı Erdoğan ıstakoz olayında devrede

AKP İzmir milletvekili Şebnem Bursalı bayramda Monaco’da ıstakoz paylaşımı ile sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Bursalı, Türkiye’de ekonomik krizin sürdüğü bu dönemde yaptığı paylaşımla tepkilerin odağına yerleşirken parti içinden de eleştiri almıştı. Siyaset dünyası 1 haftadır bu konuyu konuşurken Cumhurbaşkanı Erdoğan da devreye giriyor.

AKP'nin 31 Mart seçimlerindeki yenilgisinin ardından eski milletvekili Hüseyin Filiz'in Maldivler tatili ve milletvekili Şebnem Bursalı'nın ıstakoz yemeği gündeme oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında bu konuları ele alması bekleniyor.

GÜNDEMDEKİ TATİL VE YEMEK GÖRÜNTÜLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti'nin, ekonomik kriz ve emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntıları gibi sebeplerle 31 Mart seçimlerinde yaşadığı yenilginin ardından, parti içinde dikkat çeken konular masaya yatırılıyor. Eski milletvekili Hüseyin Filiz'in Maldivler'deki tatili ve Şebnem Bursalı'nın ıstakoz yemeği, parti içinde ve kamuoyunda eleştirilere neden oldu.

AKP MYK TOPLANTISINDA YENİLGİNİN SEBEPLERİ DEĞERLENDİRİLECEK

AKP'nin MYK toplantısında, seçim yenilgisinin nedenleri ve alınacak dersler konuşulacak. Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, toplantıda, partinin kuruluş ilkelerine uygun hareket edilmesi ve şatafatlı yaşam tarzından kaçınılması gerektiği üzerinde durulacak. Bazı bakanlar da kendi bakanlıklarıyla ilgili sunumlar yapacak ve önümüzdeki dönem için stratejiler belirlenecek.

ERDOĞAN’DAN UYARILAR BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda, partililerden tepki çeken bu tür görüntülerle ilgili olarak sert uyarılarda bulunması ve parti disiplinini hatırlatması öngörülüyor. Toplantıda ayrıca, parti içi temizlik ve kamuoyu nezdinde itibarın yeniden kazanılması için adımlar atılması gündemde.