Özgür Özel Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? En büyük hedefim diyerek yanıtladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı ile ilgili soruya yanıt verdi. Konuk olduğu bir televizyon programında kendisine yöneltilen adaylık sorusunu yanıtlayan Özel, ‘Benim meselem kişisel değil’ dedi.

Özgür Özel Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? En büyük hedefim diyerek yanıtladı

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Yerel Seçimlerde CHP, birinci parti olarak çıkmıştı. Özgür Özel’in Genel Başkanlığı’nda Yerel Seçimlerde birinci parti çıkan CHP’nin bu başarısı uzun süre siyaset gündeminde yer bulmuştu. CHP’nin şimdiki hedefi ise Cumhurbaşkanlığı seçim yarışını kazanmak. Konuk olduğu bir televizyon programında bu konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruyu yanıtlayan CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı sorusunu cevapladı ve ‘Benim en büyük hedefim CHP’nin iktidar olduğu gece partinin genel başkanı olmak, partinin Cumhurbaşkanı adayı filan olmak değil’ dedi.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ADAYLIK SORUSUNA NET YANIT

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100 ekranlarına konuk oldu. Konuk olduğu televizyon programında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Özel, adaylık sorusuna da yanıt verdi. Kübra Par’ın ‘Muhalefet tabanında İmamoğlu ya da Yavaş’la kazanabilirdik ama Kılıçdaroğlu adaylığında ısrar etti, kazanamadık. Acaba Özgür Özel’de böyle yapar mı endişesi var’ şeklindeki sözleri üzerine konuşan CHP lideri, ‘Israr etmeyeceğim. Grubumda da söyledim. Partiyi iktidar yapmak istiyorum. Benim en büyük hedefim CHP’nin iktidar olduğu gece partinin genel başkanı olmak, partinin Cumhurbaşkanı adayı olmak filan değil. Benim meselem kişisel değil. CHP’de İmamoğlu, Yavaş veya bir başkası kendi için hayal kurmuyor. Parti için hayal kuruyoruz.’ dedi.

ozgur-ozel-cumhurbaskani-adayi-olacak-mi-en-buyuk-hedefim-diyerek-yanitladi.jpg

‘KİMSE ADAY OLMAYACAĞIM DEMESİN’

ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili yorumlarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun toplumsal karşılığını kimse göz ardı etmesin. İmamoğlu ve Yavaş var diye kimse aday olmayacağım demesin. O ikisi var diye bu partide hiç kimse bazı adaylıklar, mevkiler bana kapalı diye düşünmesin. Ben bu beklentiyi de yönetmek durumundayım.’ ifadelerine yer verdi.