Özgür Özel’den vatandaşlara Hatay çağrısı! YSK önünde toplanacaklar

31 Mart Yerel Seçimlerinin en çok konuşulan illerinden biri olan Hatay’da kazanan aday kim, mazbata kime verildi, seçimi kim kazandı gibi gündem devam ederken CHP lideri Özgür Özel’den Hatay’la ilgili bir açıklama geldi.

Özgür Özel’den vatandaşlara Hatay çağrısı! YSK önünde toplanacaklar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının CHP’nin yaptığı itiraz henüz sonuçlanmadan AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk’e verilmesine tepki gösterdi ve vatandaşlara çağrıda bulundu. Özel’den vatandaşlara YSK önünde toplanma çağrısı geldi. Özel, yarın saat 15.00’te YSK önünde olacaklarını duyurdu. İşte CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı açıklamanın tüm detayları…

HATAY’DA MAZBATA KRİZİ

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen Yerel Seçimlerin ardından itiraz süreçleri devam ederken CHP’den Hatay’daki seçim sonuçlarına itiraz gelmişti. Hatay’daki son gelişmeler ve seçimi kimin kazandığı merakla takip edilirken CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından bir son dakika açıklamasında bulunan Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının CHP’nin itirazı sonuçlanmadan AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk’e verilmesine tepki gösterdi.

ozgur-ozel-den-vatandaslara-hatay-cagrisi-ysk-onunde-toplanacaklar.jpg

ÖZGÜR ÖZEL: HERKESİ YSK ÖNÜNE ÇAĞIRIYORUM

Sosyal medya hesabından Hatay’la ilgili bir paylaşımda bulunan CHP lideri Özgür Özel, vatandaşları YSK önüne davet etti. Yarın saat 15.00’te YSK önünde olacaklarını söyleyen Özel, ‘Hatay’ın sandıktaki iradesine günlerdir masa başı oyunlarla müdahale edilmektedir. Başvurularımız sonuçlanmadan ve YSK kararını açıklamadan siyasi baskılarla haksızca ve hukuksuzca mazbata verilmiştir. Bizler yarın saat 15.00’te YSK önünde olacağız. Hatay’ın iradesine sahip çıkmak isteyen herkesi barışçıl ve Anayasal hak arayışı için YSK önüne çağırıyorum.’ ifadelerine yer verdi.