Özgür Özel: Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’a selam olsun

CHP 38. Olağan Kurultayı bugün başladı. 4-5 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacak olan kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel genel başkanlık için yarışıyor. Adayların kürsüdeki konuşmaları da gündemde yer almaya devam ediyor.

Özgür Özel: Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’a selam olsun

CHP Genel Başkan adayları Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel, kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu. ‘İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı’ sloganıyla başlayan CHP 38. Olağan Kurultayı’nın açılış gününde genel başkan adaylarından dikkat çeken açıklamalar geldi. Kürsüye çıkıp konuşma yapan Özgür Özel, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’a selam gönderdi.

KILIÇDAROĞLU’NUN O SÖZLERİNE YANIT VERDİ

CHP Genel Başkan adayları sırayla kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından kürsüye çıkan Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun ‘hançerlendim’ sözlerine de yanıt verdi. Özel, ‘Hiç üstüme alınmadım. CHP’de hançer yok, hançerlenecek kimse de yok’ dedi.

KAVALA VE DEMİRTAŞ’A SELAM GÖNDERDİ

Kürsüye çıkarak konuşmasına başlayan Özgür Özel’den terör tutuklusu Selahattin Demirtaş’a ve gezi olaylarının finansörü Osman Kavala’ya selam geldi. Özel, gündem olan o konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

‘Memleketin dört bir yanında altı oklu bayrağı sallayanlara, Soma’da, Zonguldak’ta, Bartın’da yerin yüzlerce metre altında çalışanlara, İzmir’de Agrobay’da direnen kadınlara, Silivri’de, Bakırköy’de hepimizin yerine yatan Can Atalay’a, Tolga Şardan’a, Osman Kavala’ya, Selçuk Mızraklı’ya, Selahattin Demirtaş’a selam olsun.’

ozgur-ozel-osman-kavala-ve-selahattin-demirtas-a-selam-olsun.jpg

TEPKİ ÇEKTİ

Özgür Özel’den hemen önce kürsüye çıkarak konuşmasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasına Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’ya selam göndererek başlamıştı. Hem Kılıçdaroğlu’nun hem de Özel’in Demirtaş ve Kavala’ya selam gönderdiği konuşması tepki çekti. Siyaset gündemine oturan ve sosyal medyada da geniş yer bulan bu ifadelere yorum yağdı.