Seçim öncesi İstanbul oy pusulası değişti

Gözler 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Yerel Seçimde. Seçime sayılı günler kalırken seçim öncesi yaşanan tüm gelişmeler ve alınan yeni kararlar da takip ediliyor. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde İstanbul’da yeni bir gelişme yaşandı.

Seçim öncesi İstanbul oy pusulası değişti

Yerel Seçimlerde Megakent İstanbul’dan çıkacak sonuçlar merak edilirken seçime doğru geri sayım devam ederken önemli bir gelişme yaşandı. En uzun oy pusulasına sahip olan İBB Başkanlığı seçimi için AK Parti’den YSK’ya başvuru yapıldı. YSK, AK Parti’nin başvurusunu kabul etti ve hazırlanan oy pusulasında baskı öncesinde değişikliğe gidildi. Söz konusu değişikliğe diğer partilerin de oy verdiği belirtildi. Yapılan değişiklikle siyasi partiler ile bağımsızlar arasındaki boşluk daha da belirginleşti ve araya ‘Bağımsız Adaylar’ ibaresi eklendi.

İSTANBUL’DA EN UZUN OY PUSULASI

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşıyor. Seçim sürecinde siyasi partilerin ve belediye başkan adaylarının çalışmaları devam ederken seçime sadece sayılı günler kaldı. 31 Mart tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde bağımsız adayların da olması sebebiyle bazı il, ilçe ve beldelerde oy pusulalarının çok uzun olabileceği belirtilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için basılan pusulanın seçimin en uzun oy pusulası olduğu görüldü.

secim-oncesi-istanbul-oy-pusulasi-degisti.jpg

İSTANBUL OY PUSULASINDA DEĞİŞİKLİK

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, İstanbul oy pusulası için harekete geçen AK Parti, YSK’ya başvuruda bulundu. Partinin YSK temsilcisi Recep Özel aracılığıyla yapılan başvuru ile oy pusulasında siyasi partiler ile bağımsız adayları birbirinden kesin olarak ayırt edecek yeni bir şablon kullanılması talep edildi. Söz konusu değişiklik için diğer partilerin de imza verdiği belirtildi. Gelen talep üzerine YSK olağanüstü toplandı ve konuyu değerlendirdi. YSK’nın değerlendirmesi sonucunda partilerle bağımsızlar arasındaki boşluğu bütünüyle kaplayacak bir şekilde ‘Bağımsız Adaylar’ ibaresi eklendi.