Seçmen net yanıt verdi! İşte vatandaşın Ak Parti'ye oy vermeme sebepleri

AK Parti yönetimi, 31 Mart seçimlerinde yaşanan oy kaybının sebebini araştırıyor. Anketler devam ederken "Niye oy vermediniz?" sorusuna seçmenden net cevap geldi.

Seçmen net yanıt verdi! İşte vatandaşın Ak Parti'ye oy vermeme sebepleri

AK Parti, 31 Mart seçimlerinde büyük bir oy kaybı yaşamış, birçok belediyeyi kaybetmenin yanında tarihinde ilk kez ikinci parti olmuştu. Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre AK Parti yönetimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine oy kaybının sebebini araştırmak için geniş katılımlı bir anket çalışması yaptı. Yapılan anket çalışmasında seçmene "Niye oy vermediniz?" sorusu soruldu. Seçmenin cevabı ise net oldu.

OY KAYBININ 2 SEBEBİ VAR

AK Parti kaynakları yapılan anketlerde oy kaybının iki sebebi olduğu sonucuna vardı. Bunlardan biri ekonomi başlığı oldu. Vatandaşlar geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirtirken Hayat pahalılığı, emeklilere verilmeyen zamlar, kira artışı gibi sebepler oy kaybının %50'sini oluşturdu. 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin yaşadığı oy kaybının diğer önemli bir sebebi ise partinin Halktan kopması oldu.

SEÇMEN ÇOK NET

Seçim sonuçları ile ilgili verileri toplamaya devam eden AK Parti kurmayları vatandaşın ne istediğini de anlamaya çalışıyor. Seçmen çok net bir şekilde ekonomik durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirirken aynı zamanda AK Parti'nin kuruluş amacından çıkması ve halktan kopması da seçmen tarafından kabul görmüyor. AK Partili yetkililer ise aldıkları sonuçları değerlendirerek vatandaşın beklentisine göre hareket etmeyi planlıyor. Anket sonuçlarını her yönüyle incelemeye ve değerlendirmeye devam eden AK Parti, bundan sonraki yol haritasını da vatandaşın talebine göre belirlemek istiyor. AK Parti kaynakları, anket sonuçlarına göre yeni bir program ve yeni bir hikaye yaratmak için harekete geçti.