SON DAKİKA Abdullah Zeydan mazbatasını aldı

31 Mart Yerel Seçimlerinden DEM Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Abdullah Zeydan, mazbatasını aldı. Zeydan’ın İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldığı öğrenilirken Zeydan’dan açıklama geldi.

SON DAKİKA Abdullah Zeydan mazbatasını aldı

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Van’da mazbata krizi çıkmış ve itirazlar sonrası YSK, mazbatanın seçilmiş belediye başkanı Abdullah Zeydan’a Verilmesi yönünde karar almıştı. Van’daki mazbata krizi sonrasında Abdullah Zeydan bugün mazbatasını aldı. İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını alan Zeydan, ‘Coğrafyamızın, ülkemizin artık çatışmaya, hukuksuzluklara ihtiyacı yok.’ dedi.

ABDULLAH ZEYDAN MAZBATAYI ALDI

DEM Parti’den Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerde oyların çoğunluğunu alarak Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan, bugün İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Zeydan, ‘Coğrafyamızın, ülkemizin çatışmalara ihtiyacı yok. Hepimizin toplumsal barışa ihtiyacı var.’ ifadelerine yer verdi.

son-dakika-abdullah-zeydan-mazbatasini-aldi.jpg

TEŞEKKÜR ETTİ

Mazbatasını alacağı Adliye binasına DEM Partili Milletvekilleri ile partililerle beraber gelen Abdullah Zeydan, mazbatasını aldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaşanan süreci yorumlayan Zeydan, ‘Bu seçimlerin toplumsal barışa, hukukun üstünlüğüne hayırlı hizmetler üretmesine vesile olmasını diledik. Kısa bir süreliğine olsa da hukukun ve adaletin askıya alındığı bir süreçten sonra hukuktan, adaletten yana tavır alan, başta iradesini ve onurunu sahiplenen Van halkımız başta olmak üzere bu süreçte hukuktan, adaletten yana tavır alan 85 milyon yurttaşlarımıza, bütün siyasi parti liderlerine ve temsilcilerine, demokratik kitle örgütlerine, basın emekçilerine, duyarlılık gösteren tüm kesimlere şükranlarımızı sunarız.’ dedi.