SON DAKİKA Özgür Özel ve Meral Akşener ortak basın açıklaması yapıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bugün İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptığı ziyaret sonrasında gözler İYİ Parti Genel Merkezi’ne çevrilmişti. İki Genel Başkanın görüşmesi sonrasında yapılacak açıklama merakla bekleniyordu.

SON DAKİKA Özgür Özel ve Meral Akşener ortak basın açıklaması yapıyor

CHP Genel Başkanı Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, görüşmelerinin ardından ortak basın açıklaması yapıyor. Gözlerin çevrildiği açıklamada iki parti arasında ittifak kararı çıkacak mı, görüşmede neler konuşuldu, CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçim ittifakı olacak mı gibi soruların yanı bulması beklenirken siyasetin gündemi de bugün Özel ve Akşener arasındaki görüşme oldu. Siyaset kulislerinde CHP ve İYİ Parti’nin yerel seçim ittifakı yapacağı iddiaları konuşulmaya başlarken bugün görüşme gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ortak basın açıklaması yapıyor.

CHP'DEN İYİ PARTİ'YE İTTİFAK TEKLİFİ

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken siyaset kanadında da hareketlilik başladı. Yerel seçim çalışmaları, ittifak görüşmeleri, sürpriz toplantılar ve tüm gelişmeler siyaset kulislerini hareketlendirirken bugün CHP ve İYİ Parti arasında da önemli bir görüşme gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Merkezi'nde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Görüşmenin ardından beraber kameralar karşısına geçen iki Genel Başkan, ortak basın açıklaması yaptı. Özel, bugünkü görüşmede İYİ Parti'ye yerel seçimde ittifak teklif ettiklerini söyledi ve sözü Akşener'e bıraktı.

son-dakika-ozgur-ozel-ve-meral-aksener-ortak-basin-aciklamasi-yapiyor.jpg

PAZARTESİ GÜNÜ GENEL İDARE KURULU'NDA GÖRÜŞÜLECEK

CHP'den gelen yerel seçim ittifak teklifine ne yanıt verdiği merak edilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Özel'e bu teklifi Pazartesi günü toplanacak Genel İdare Kurulu'nda görüşeceklerini söylediği öğrenildi. Akşener, Özel'den gelen seçim işbirliği teklifini Pazartesi günü Genel İdare Kurulu'na taşıyacak.

son-dakika-ozgur-ozel-ve-meral-aksener-ortak-basin-aciklamasi-yapiyor-001.jpg

MERAL AKŞENER: GENEL İDARE KURULUMUZA SORACAĞIZ

Ortak basın açıklamasında bugünkü görüşme ve ittifak teklifi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, İYİ Parti'nin 81 ilde tek başına seçime girme kararı olduğunu bir kez daha vurguladı ve 'Tekrar bizim iki siyasi parti olarak hiç değilse bazı yerlerde birlikte işbirliği yapabilir miyiz sorusunu, Genel İdare Kurulu'na tekrar götürebilir misiniz? Görüşmedeki soru buydu özetle' diyerek görüşmenin detaylarına yer verdi. Açıklamasına devam eden Akşener, 'Arkadaşlarımızla onların yanında konuştuk. Pazartesi biz doğal olarak GİK'i toplayacaktık zaten. Orada bu soruyu Genel İdare Kurulu'muza soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek göreceğiz.' dedi.