SON DAKİKA Ümit Dikbayır İYİ Parti’den ihraç edildi

İYİ Parti'de sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Gelen son dakika bilgisinde Ümit Dikbayır’ın İYİ Parti’den ihraç edildiği yer aldı.

SON DAKİKA Ümit Dikbayır İYİ Parti’den ihraç edildi

Az önce gelen son dakika bilgisinde Ümit Dikbayır'ın İYİ Parti2den ihraç edildiği yer aldı. Siyaset gündeminde ilk sıraya yerleşen son dakika gelişmesi ile ilgili tüm detaylar araştırılmaya başlandı. Dikbayır'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in banka hesaplarını incelettiği iddia edilmişti.

ÜMİT DİKBAYIR İHRAÇ EDİLDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in banka hesaplarını gayri resmi şekilde incelettiği iddiaları ile gündeme gelen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. Dikbayır, partisinden ihraç edildi. Ümit Dikbayır'ın İYİ Parti'den ihraç edildiği haberi son dakika gelişmesi olarak manşetlerdeki yerini aldı.

son-dakika-umit-dikbayir-iyi-parti-den-ihrac-edildi.jpg

DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASINI TALEP ETMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aile bireylerinin, aynı zamanda özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarını incelettirdiği iddia edilen Ümit Dikbayır'ın hakkında çıkan iddialar sonrasında konuyla ilgili İYİ Parti lideri Akşener'den açıklama gelmiş ve Akşener, 'Benim ve ailemin belediyelerde işi gücü yok. İspat ederlerse politikayı bırakırım.' demişti. Tüm bu iddiaların odağındaki isim Ümit Dikbayır ise disiplin kuruluna dilekçe vermiş ve konunun araştırılmasını talep etmişti. Hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yapan Dikbayır, 'Genel Başkan gerçeği ortaya çıkarmazsa iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa Milletvekilliğinden istifa edeceğim.' demişti. Diğer yandan Dikbayır, hakkındaki iddiaların soruşturulması için savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve TBMM Başkanlığı'na verdiği dilekçe ile dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmişti.