Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında sürpriz görüşme

İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Ankara Emniyetinde yaşanan gelişmeler sonrası yapılan bu sürpriz görüşme dikkat çekti.

Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında sürpriz görüşme

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin'in iddiasına göre eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin konusunun ise Ayhan Bora Kaplan davası olduğu iddia edildi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, bugün yazdığı köşe yazısı ile büyük ses getirdi. Erkin köşe yazısında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğünü dile getirdi. Ankara koridorlarında konuşulan 3 konu olduğunu belirten Erkin, Süleyman Soylu'nun da Ayhan Bora Kaplan dosyası ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme talep ettiğini ifade etti.

SÜLEYMAN SOYLU'YA KUMPAS MI VAR

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin'in iddiasına göre Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşerek kendisine bir kumpas kurulduğunu söyledi. Kumpas kurulacak olan isimler arasında Bekir Bozdağ, Abdülhamit Gül Fahrettin koca gibi halihazırda bakanlar ve eski bakanlar da yer alıyor.

Daha önce Bekir Bozdağ'ın önce İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yaptığını da hatırlatan Sözcü yazarı, Şimdi de eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Aynı yolda ilerlediğini iddia etti.

Ayhan Bora Kaplan davası ile ilgili geçen cumartesi günü Ankara'da sürpriz bir görüşme olduğunu belirten Aytunç Erkin, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Geçen cumartesi günü Ankara’da sürpriz bir görüşme yaşandı. İçişleri eski Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la buluştu. Soylu’nun ziyaret nedeninin, Kaplan davasıyla ilgili 9 Mayıs’ta görevden alınan üç polis şefi olduğunu söylediler. Çünkü, Ayhan Bora Kaplan’ın Süleyman Soylu’ya yakın bir isim olduğu medyada sıkça işlendi. İçişleri eski Bakanının Erdoğan’a “Bana ve diğer arkadaşlara kurulmak istenen komplonun sadece üç polis şefiyle sınırlı olduğunu düşünmüyorum. Arkasında kim ya da kimler var? Bunlar ortaya çıkarılmalı” dediği iddia edildi.”