Yeni İstanbul anketi geldi! Dikkat çeken Üsküdar detayı

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşıyor. Yerel Seçimlere doğru geri sayım sürerken vatandaşın nabzını tutan anket sonuçları da yakından takip ediliyor. İstanbul’da anketlerdeki son durum ve detaylar merak edilirken yeni bir anket geldi.

Yeni İstanbul anketi geldi! Dikkat çeken Üsküdar detayı

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçimler için sandık başına geçecek. Seçime çok az bir süre kalırken vatandaşın nabzını tutan anket sonuçları da tüm detaylarıyla takip ediliyor. İstanbul’da AK Parti tarafından yeni bir araştırma yapıldı ve yapılan anketlerde İstanbul’daki yarışın hala kafa kafaya gittiği belirlendi. Son anketlerin masaya yatırıldığı araştırmada adayların performansı ve atılacak yeni adımların değerlendirmesi yapıldı.

AK PARTİ’DE SEÇİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

AK Parti’de Yerel Seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Herkesin gözünü çevirdiği İstanbul’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti’nin adayı Murat Kurum arasında çok çekişmeli bir yarış olacak. AK Parti, İstanbul için yaptırılan son anketleri değerlendirmeye aldı. Anketleri masaya yatıran AK Parti, adayların performansı ve atılacak yeni adımları değerlendirdi. Yeniden Refah Partisi ve DEM Partisi adaylarının alacağı oylar da İstanbul2da seçim sonuçlarını doğrudan etkileyecek. Anketlerden yola çıkılarak yapılan değerlendirmelerde DEM Parti’nin İstanbul2da yüzde 4’ün üzerinde oy alması durumunda Ekrem İmamoğlu’nun, Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul’da yüzde 3,5-4 oy alması durumunda Murat Kurum’un seçilmesi zorlaşıyor. Söz konusu anketlerde iki aday arasındaki oy farkının bindelik dilimlere olduğu da ifade ediliyor.

yeni-istanbul-anketi-geldi-dikkat-ceken-uskudar-detayi-001.jpg

İLÇELER ÜZERİNDEN DE ANALİZ YAPILDI

AK Parti, anketlerde İstanbul’un ilçeleri üzerinden de analizlerde bulundu. Yapılan anketlerden yola çıkılarak Küçükçekmece’nin AK Parti’nin adayı Aziz Yeniay’la birlikte geri alınacağına kesin gözüyle bakılırken 4 ilçe de ise bıçak sırtı bir yarış bekleniyor. İstanbul’un Beyoğlu, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçelerinde Yeniden Refah Partisi’nin oyları bölme ihtimali, Üsküdar ilçesinde ise seçmen yapısının değişmesi değerlendirmelerine dayanılarak bu yorumlar yapılıyor.

yeni-istanbul-anketi-geldi-dikkat-ceken-uskudar-detayi.jpg

DİKKAT ÇEKEN ÜSKÜDAR DETAYI

AK Parti’de yapılan araştırma ve analizlerde Üsküdar detayı dikkat çekti. Yapılan değerlendirmeler kapsamında Üsküdar’da özellikle son yıllarda yapılan lüks site ve villa gibi yerleşim yerleri nedeniyle seçmen yapısının hızla değiştiği belirtildi. AK Parti kaynaklarının Üsküdar ilçesi için analizleri şu şekilde;

‘Üsküdar giderek Kadıköyleşiyor. 2019 seçimlerinde AK Parti’nin adayı ile CHP arasında AK Parti lehine 3 puanlık bir fark vardı. Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Üsküdar ilçesinde Kılıçdaroğlu, yarışı Erdoğan’ın önünde tamamladı. Aradaki fark 4 puandan fazla oldu. Son Milletvekili seçimlerinde AK Parti, CHP’den 3-3,5 fazla oy aldı. 2018 seçimlerinde bu fark 12 puanın üzerindeydi. Bu sonuçlar bize Üsküdar’daki seçmen yapısının da hızla değiştiğini ve CHP seçmen tabanının arttığını gösteriyor.’