Yerel Seçimde ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı belli oldu! Gençler sandığa gidiyor

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimler yaklaşırken seçim süreci de vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 31 Mart’a sayılı günler kalırken adayların çalışmaları ve adaylar arasında yapılan anketler de devam ediyor.

Yerel Seçimde ilk kez oy kullanacak seçmen sayısı belli oldu! Gençler sandığa gidiyor

31 Mart Yerel Seçimlerine doğru adayların vaatleri, rekabetleri, açıklamaları ve tüm çalışmaları vatandaşın yakın takibinde. Öte yandan araştırma şirketleri tarafından yapılan ve seçim sürecinde vatandaşın nabzını tutan anket sonuçları da takip edilen konular arasında. Yerel Seçimlerle ilgili tüm detaylar gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ederken gözler bu seçimde ilk kez oy kullanacak olan seçmen sayısına çevrildi. 18 yaşını dolduran gençler ilk kez sandığa gidiyor. İşte 31 Mart Yerel Seçimlerinde ilk kez oy kullanacak olan gençlerin sayısı…

18 YAŞINI DOLDURAN GENÇLER İLK KEZ OY KULLANACAK

Türkiye’nin gündemi Yerel Seçimler. Geri sayımın devam ettiği 31 Mart Yerel Seçimlerine doğru siyaset gündemi de Yerel Seçimler olmaya devam ederken bu süreçte yaşanan tüm gelişmeler ve son dakika bilgileri de yakından takip ediliyor. 18 yaşını dolduran gençler de 31 Mart Yerel Seçimlerinde oy kullanacak. İlk kez oy kullanacak olan seçmen sayısı belli oldu. YSK, seçimde, kayıtlı seçmen sayısını 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi. 18 yaşını dolduran 1 milyon 32 bin 610 kişi bu seçimde ilk kez oy kullanacak.

yerel-secimde-ilk-kez-oy-kullanacak-secmen-sayisi-belli-oldu-gencler-sandiga-gidiyor.jpg

SEÇMENLERDEN YÜZDE 50,59’U KADIN YÜZDE 49,41’İ ERKEK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından paylaşılan verilere göre 18 yaşını dolduran 1 milyon 32 bin 610 kişi 31 Mart Yerel Seçimlerinde ilk kez sandığa gidecek. Seçmenlerden yüzde 50,59’u kadın, yüzde 49,41’i ise erkeklerden oluşuyor. Öte yandan seçmen listelerinin 23 Mart itibarıyla yeniden gözden geçirileceği belirtildi. Bu kapsamda Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce 23 Mart 2024 itibarıyla ölen, vatandaşlıktan çıkan, askere alınan, hüküm giyen ve kısıtlanan seçmenlere sandık seçmen listelerinde ‘oy kullanamaz’ şerhi verilecek.