Yerel Seçime 1 ay kala taze seçim anketi geldi! Murat Kurum Ekrem İmamoğlu yarışında son durum

31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşıyor. Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçimler için sandık başına geçiyor. Seçime çok kısa bir süre kalırken seçim sonuçlarının en çok merak edildiği illerden biri olan İstanbul’dan yeni anket sonuçları geldi.

Yerel Seçime 1 ay kala taze seçim anketi geldi! Murat Kurum Ekrem İmamoğlu yarışında son durum

31Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimlere 1 ay kadar kısa bir süre kaldı. Yerel Seçimler yaklaşırken gözler İstanbul’da. Rekabetin en bol olduğu illerden biri olan İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasındaki yarış giderek kızışıyor. Megakentteki son seçim anketleri de merakla takip ediliyor. Anketlerde CHP’nin adayı İmmaoğlu mu, AK Parti’nin adayı Kurum mu önce merak ediliyor. İşte İstanbul’daki son seçim anketi ve güncel anket sonuçları…

İSTANBUL’DA GÜNEL SEÇİM ANKETİ

31 Mart Yerel Seçimlerinde İstanbul’da CHP’den mevcut İBB Başkanı ve yeniden İBB Başkanlığına aday olan Ekrem İmamoğlu ile AK Parti’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum arasındaki rekabet giderek heyecan kazanıyor. Seçim sürecinde vatandaşın nabzını tutan seçim anketleri de merakla takip ediliyor. ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin yaptığı yeni ankette İstanbul’daki güncel sonuçlar yer aldı. Yapılan ankette İstanbullu vatandaşlara ‘Bu Pazar Yerel Seçim olsa İstanbul Büyükşehir Başkanlığı için hangi adaya/partiye oyunuzu verirsiniz?’ sorusu yöneltildi.

yerel-secime-1-ay-kala-taze-secim-anketi-geldi-murat-kurum-ekrem-imamoglu-yarisinda-son-durum.jpg

KURUM VE İMAMOĞLU ARASINDA KAFA KAFAYA BİR YARIŞ VAR

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin 23-27 Şubat 2024 tarihleri arasında yaptığı seçim anketi, İstanbul’un 39 ilçesinde 18 yaş ve üzeri 2 bin kişiyle bilgisayar destekli telefonla anket (CATI) yöntemiyle gerçekleştirildi. Söz konusu ankette İstanbullu seçmenlere; ‘Bu Pazar bir Yerel seçim olsa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya/partiye oyunuzu verirsiniz?’ diye soruldu. Bu kapsamda ‘Kararsızlar’, ‘Oy Kullanmayacağım’, ‘Cevap Yok’ yanıtları oransal olarak dağıtıldı ve açıklanan anket sonucunda ankete karılanların yüzde 41.9’u Ekrem İmamoğlu, yüzde 40.8’i Murat Kurum’a oy vereceğini söyledi.

yerel-secime-1-ay-kala-taze-secim-anketi-geldi-murat-kurum-ekrem-imamoglu-yarisinda-son-durum-001.jpg

İSTANBUL’DAKİ SON ANKET SONUCU

- Murat Kurum (AK Parti): Yüzde 40.8

- Ekrem İmamoğlu (CHP): Yüzde 41.9

- Meral Danış Beştaş-Murat Çepni (DEM Parti): Yüzde 4.5

- Buğra Kavuncu (İYİ Parti): Yüzde 3.6

- Mehmet Altınöz (Yeniden Refah Partisi): Yüzde 2.9

- Azmi Karamahmutoğlu (Zafer Partisi): Yüzde 2.5

- Berk Hacıgüzeller (Memleket Partisi): Yüzde 0.9

- Birol Aydın (Saadet Partisi): Yüzde 0.5

- Diğer: Yüzde 2.4