Yerel seçime geri sayım! YSK takvimi işliyor

31 Mart yerel seçimlerine doğru geri sayım devam ederken YSK seçim takvimi işliyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafından yeni duyurular 81 il Valiliğine gönderildi.

Yerel seçime geri sayım! YSK takvimi işliyor

Türkiye 31 Mart'ta yerel seçimler için sandık başına gidecek. 61 milyon 441 bin 882 kayıtlı Seçmen bulunurken seçimde ilk kez oy verecek gençlerin sayısı ise 1 milyon 32 bin 610 olarak açıklandı. Türkiye genelinde 206 binden fazla sandığın kurulacağı yerel seçimlerde 34 siyasi partiden aday yarışacak.

31 Mart'ta 81 ilin belediye başkanlarının yanı sıra 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ve 50.336 muhtar seçilecek. Yine belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği seçimleri de yapılacak.

29 Mart Cuma günü seçim görevlilerine verilecek olan eğitimler tamamlanacak. Ayrıca il ve ilçe merkezi dışında köy mahalle ve beldelerde kullanılacak olan malzeme ve torbalar 29 Mart Cuma günü sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek.

YSK tarafından hazırlanan takvim doğrultusunda dil ve eğitim merkezlerinde malzemeler oy verme günü saat 05.00'te bina sorumlularına teslim edilecek nokta bina sorumluları bu malzeme torbalarını İlçe Seçim Kurulu başkanlıkları tarafından temin edilen araçlarla sandık çevrelerine götürecek ve sandık başkanlarına tutanak karşılığında teslim edecek.

Bina sorumlusu olmayan yerlerde ise İlçe Seçim Kurulu başkanlıkları oy verme günü sandık torbalarını sandık kurulu başkanlarına teslim edecek.