Cumhurbaşkanı talimat verdi! 7.500 TL alan SSK, BAĞ-KUR emeklisine REKOR ZAM geliyor

SSK ve bağ-kur emeklisinin 7500 TL olan en düşük emekli maaşı artık tarihe karışıyor. Cumhurbaşkanı talimatı ortaya çıktı, en düşük emekli maaşına rekor zam belli oldu.

Cumhurbaşkanı talimat  verdi! 7.500 TL alan SSK, BAĞ-KUR emeklisine REKOR ZAM geliyor

En düşük emekli maaşı zammı Ocak ayı için merakla bekleniyor. Özellikle SSK ve bağ-kur emeklisi vatandaşlar Temmuz ayında yaşadıkları büyük mağduriyetin giderilmesi için hükümetin açıklamalarını yakından takip ediyor. Ocak 2024 en düşük emekli maaşı zammı ile ilgili çok sayıda Tahmin var. Ancak son gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşına yüksek zam için talimat verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Ocakta en düşük emekli maaşı rekora çıkacak. İşte 2024 Ocak en düşük emekli maaşı zammı ve detaylar…

7.500 TL maaş alan SSK ve bağ-kur emeklisi Ocak 2024 emekli zammı için meraklı bekleyişine devam ediyor. Ocak ayında emekli maaşlarının tamamı değişecek. Milyonlarca emeklinin maaş zammı ise Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılacak enflasyon açıklaması ile birlikte belli olacak. Bir yandan ocak ayında enflasyon rakamları beklenirken bir yandan da en düşük emekli maaşı zammı için araştırmalar yapılıyor. Milyonlarca emekli için en düşük emekli maaşı zammı netleşti. SSK bağ-kur memur emeklisi EYT emeklisine rekor zam duyurusu geldi.

emekli-asgari-ucretli-memur-1-001.jpg

OCAK AYINDA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekliler Ocak 2024 en düşük emekli maaşı zammı için büyük beklenti içinde. Emeklinin bu beklentisinin sebebi ise Temmuz ayında maaşlara yapılan yetersiz zamlar oldu. Ocak ayından itibaren emekli maaşlarına ciddi bir artış yapılacağı düşünülüyor. Zaten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları da bu yönde olmuştur. Emeklilerin mağduriyetinin giderileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşı zammı konusunda kurmaylarına da talimat verdi.

emekli-son-dakika-2.jpg

5000 TL SEYYANEN ZAM İÇİN HAREKETE GEÇİRDİ

Son dakika haberine göre emekli maaşlarına 5000 TL seyyanen zam yapılması için hükümet harekete geçti. SSK bağ-kuru memur emeklisi EYT emeklisi milyonlarca vatandaşa yapılacak olan zamlar Ocak 2024'te belli olacak ancak kulislere düşen bilgiler şimdiden ortaya çıktı.

Emekli maaşlarına 5.000 TL seyyanen zam planı var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve maliye Bakanlığı'na verdiği talimat belli oldu. Ocakta emeklinin mağduriyetinin giderilmesi için en düşük emekli maaşı 5.000 TL birden artacak. Son dakika gelişmeleri duyuruldu emekliler bu kararla sevinçten havalara uçacak. Çünkü 7.500 TL olan en düşük emekli maaşı 4 Ocak 2024 tarihinden itibaren 12.500 TL'ye yükselecek.