Asgari ücrete Cumhurbaşkanı dokunuşu geldi! Asgari ücret 17 bin 500 TL'ye yükseliyor

Asgari ücret zammı son dakika… Yeni asgari ücret 17 bin 500 TL’ye yükseliyor. Cumhurbaşkanı talimatı ile tarihi zam açıklandı.

Asgari ücrete Cumhurbaşkanı dokunuşu geldi! Asgari ücret 17 bin 500 TL'ye yükseliyor

Asgari ücret zammı 2024 son dakika gelişmeleri merakla Takip ediliyor. Ocak 2024 itibarıyla geçerli olacak yeni asgari ücretin belirlenmesi için görüşmeler 11 Aralık'ta başlamıştı. 18 Aralık'ta ikinci toplantı gerçekleşti ancak henüz bir rakam gelmedi. 8 milyona yakın asgari ücretle çalışanı doğrudan Tüm Türkiye’yi ise dolaylı yoldan ilgilendiren asgari ücret zammı ile ilgili bomba bir tahmin ve iddia gündeme geldi. İbrahim Kahveci, milyonlarca asgari ücretle çalışan için yeni asgari ücret rakamını açıkladı.

Ocak 2024 yeni asgari ücret zammı için geri sayım sürüyor. Milyonlarca çalışanın da gözü kulağı asgari ücret tespit Komisyonu toplantıları sonucunda çıkacak rakamda. Şu ana kadar 2 toplantı yapıldı ancak henüz bir rakam telaffuz edilmedi. Heyecanlı bekleyiş devam ederken ünlü ekonomisi İbrahim Kahveci, 8 milyon asgari ücretle çalışanları güzel haberi verdi. Peki Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücret tahminleri neler?

asgari-ucret-zammi-1.jpg

2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA

Asgari ücret zammı tahminleri son günlerde hem gündemde hem de sosyal medyada çok konuşulmaya devam ediyor. Yavaş yavaş asgari ücret beklentileri ortaya çıkarken 16.000 TL ile 17.000 TL rakamları arasında duruluyor. Henüz asgari ücret tespit Komisyonu toplantılarından bir rakam telaffuz edilmedi. Ancak ekonomistlerden asgari ücret zammı ile ilgili yeni tahminler geldi.

YENİ ASGARİ ÜCRET 2024 NE KADAR OLACAK?

İsabetli tahminleri ile konuşulan isimlerden olan Ekonomist İbrahim Kahveci, asgari ücrette beklenen rakamı açıkladı. Asgari ücret zammı için hükümetin yoğun bir çalışma içinde olduğunu belirten Kahveci, Ocak 2024 itibarıyla Memurlara yüzde 50 oranında zam beklediğini asgari ücret zammının ise %53 olacağını dile getirdi. Kahveci, yeni asgari ücretin 17.500 TL'ye kadar yükseleceğini de iddia etti.

asgari-ucret-zammi-2.png

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret zammı 2024 için geri sayım başladı. 31 Aralık 2023 tarihli Resmi gazetede yeni asgari ücretin yayınlanması gerekiyor. Bu sebeple de asgari ücret 31 Aralık tarihine kadar açıklanacak. Yeni asgari ücretin belli olması için bir haftalık bir süreç kaldı.

Bu hafta yeni bir asgari ücret tespit komisyonunda toplantısının daha yapılması bekleniyor. Bu toplantının ardından da rakamların Nihayet masaya gelmesi ve birkaç gün içinde bir toplantı daha yapılarak nihai kararın verilmesi bekleniyor. Asgari ücret tespit Komisyonu görüşmelerinde bir uzlaşma sağlamamazsa yeni asgari ücret hakem heyeti tarafından belirlenecek. Ancak her ihtimalde Asgari ücretin 31 Aralık tarihine yetişmesi gerekiyor.