Bilmeden zehir tüketmeyin! Bunu yapıyorsanız hemen son verin tehlike saçıyor

Hayatımızı kolaylaştırdığını sandığımız ama bazen de tehlikeli olabilen durumları göremeyebiliriz. Sağlığımız açısından iyi ve kötü olan her şeyi yakından takip etmemiz ve iyi araştırmamız önemli .

Bilmeden zehir tüketmeyin! Bunu yapıyorsanız hemen son verin tehlike saçıyor

Hayat kolaylaştıran şeylerden biri de dondurucular. Dondurucuda saklanan yiyecekler çok daha uzun süre korunuyor ve zaman zaman mutfakta yemek yapımında pratik oluyor. Fakat donduruc8uda her yemeğin saklanmaması konusunda önemli uzman uyarıları var. Dondurulmuş bazı yiyecekler sağlık açısından tehlike saçıyor. Bunun için dondurucuda saklanmaması gereken yiyecekleri bilmeli ve sağlığınız için dikkat etmelisiniz.

BAZI YİYECEKLER DONDURUCUDA SAKLANMAMALI

Dondurucuda saklanmaması gereken bazı yiyecekler de var. Uzmanlar, marketlerden dondurulmuş olarak alınan ve dondurucuda saklanan besin değeri düşük, sodyum, doymuş yağ ve ilave şeker oranı yüksek yiyecekler için kritik uyarılarda bulunuyor. Bu gıdaların sık tüketiminin tip-2 diyabet ve obezite riskini artırdığı belirtiliyor. Bu gıdaların olabildiğince az miktarda tüketilmesi öneriliyor.

bilmeden-zehir-tuketmeyin-bunu-yapiyorsaniz-hemen-son-verin-tehlike-saciyor-001.jpg

HAMUR İŞLERİNE VE HAZIR YEMEKLERE

Hamur işlerini tüketmede de olabildiğince dikkat etmeliyiz. Çok lezzetli olan ancak doymuş yağ bakımından yüksek olan bu gıdalar tip-2 diyabet ve obezite riskini artırabilir. Yine derin yağda kızartılmış yiyecekler de bunlardan özellikle de ilave koruyucularla dondurulmuş olanlar ne kadar lezzetli olsalar da doymuş yağ ve sodyum bakımından yüksektir ve bu gıdaların çok sık tüketilmemesi gerekir. Bunlara ek olarak sosisler, patates kızartması, hazır yemekler de sık tüketilmemesi gereken gıdalar arasındadır. Özellikle de hazır yemekler doymuş yağ ve sodyum bakımından yüksek olma eğilimindedirler. Bu gıdalar sık sık tüketilirse zararlı olabilirler.

bilmeden-zehir-tuketmeyin-bunu-yapiyorsaniz-hemen-son-verin-tehlike-saciyor.jpg