Boykot hurma markaları listesi! Orucunuzu bu hurmalarla açmayın

İslam aleminin oruç ibadetini yerine getireceği on bir ayın sultanı Ramazan ayının gelişinin heyecanı yaşanırken Gazze’deki saldırılar ise vicdanları sızlatıyor. Ramazan ayı gelirken hurma tüketimi için uyarılar yapılıyor.

Boykot hurma markaları listesi! Orucunuzu bu hurmalarla açmayın

Ramazan ayında iftarda orucunuzu hurmayla açmak için hurma alışverişleri yapılıyor. 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Filistin’e saldırıları devam ederken İsrail-Gazze hattında yaşananlar ve sivillere yönelik saldırılar insan vicdanını yaralamaya devam ediyor. Bölgedeki yaşananlardan dolayı İsrail markalarına karşı bir boykot hareketi başlatıldı. İsrail menşeili ve İsrail’in Filistin’e saldırılarını destekleyen markaların ürünleri boykot ediliyor. Ramazan ayında tüketilen ve iftar sofralarının olmazsa olmazı hurmayı alırken de markalarına dikkat ediliyor.

BOYKOT DEVAM EDİYOR

İsrail-Gazze hattındaki son durum tüm dünyanın gündeminde. İsrail’in sivillere saldırıları devam ederken bölgedeki yaşananlar vicdanlara sığmıyor. Aylardır süren saldırılara karşı İsrail ürünlerine boykot hareketi başlamıştı. İsrail’e ait olan ve İsrail’i destekleyen markalar boykot ediliyor. Boykota devam edilirken Ramazan ayında da hurma alışverişi yapılırken alacağınız hurma markasının İsrail malı olup olmadığını araştırıyorsanız merak ettiğiniz soruya haberimizde yer verdik.

boykot-hurma-markalari-listesi-orucunuzu-bu-hurmalarla-acmayin.jpg

BOYKOT OLAN HURMA MARKALARI

Mübarek Ramazan ayında iftar sofralarında orucunuzu açmak için bulunduracağınız hurmanın markasını titizlikle araştırabilirsiniz. İsrail malı olan hurma markalarını tüketmek ve bu markalardan hurma alışverişi yapmak istemiyorsanız boykot olan başlıca markalar şöyle; Jordan River, Hadiklaim, King Solomon, Jordan Valley, Mehadrin, Jordan Plains, Agrexco Carmel. Bilinçli Tüketim Hareketi tarafından paylaşılan listede İsrail malı hurma markalarına yer verildi. Paylaşılan notta ise ‘Piyasadaki tüm Medjoul cinsi hurmaların boykot olduğuna ilişkin iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.’ ifadelerine yer verildi.

boykot-hurma-markalari-listesi-orucunuzu-bu-hurmalarla-acmayin-001.jpg