Evde bakım maaşı zammı belli oldu! Rekor zam o tarihte eklenecek

Evde bakım maaşı zammı 2024 belli oldu. 5.097 TL olarak ödenen evde bakım maaşı bakın ne kadar olacak…

Evde bakım maaşı zammı belli oldu! Rekor zam o tarihte eklenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ödediği evde bakım maaşı 2024 yılında zamlı olarak ödenmeye başlayacak. Yüz binlerce vatandaşın faydalandığı ödemeler için zam oranları da ortaya çıktı. Al Evde bakım maaşının memur maaş katsayısına Endeksli olduğu zaten biliniyordu. Memur maaşı zammı tahminleri geldikçe sosyal yardım ödemelerine yapılacak artışlarda netleşmeye devam ediyor. Peki evde bakım maaşı zammı ne kadar olacak? 2024 evde bakım maaşı kaç TL olacak? İşte evde bakım maaşı zammı son dakika gelişmeleri…

EVDE BAKIM MAAŞINA NE KADAR ZAM GELECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her ay düzenli olarak evde bakım maaşı ödemesi yapıyor. Evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli yakınlarına bakan kişilere ödenen evde bakım maaşından şu anda 600 bine yakın vatandaş faydalanıyor. Her geçen gün de bu sayı artıyor. Evde bakım maaşı ödemesi almak isteyenler için bir son dakika gelişmesi var. 2024 yılında memur maaşlarına gelecek zamla birlikte evde bakım maaşı da artacak.

Memur ve memur emeklisi maaşlarına yüzde 15 Toplu sözleşme zammı kesinleşmişti. Ancak Buna ek olarak enflasyon farkı da ödenecek. Enflasyon farkı ile birlikte şu ana kadar kesinleşen zam oranı yüzde 45'i buldu. Aralık ayında yapılacak enflasyon açıklaması ile birlikte net zam oranları belli olacak.

evde-bakim-maasi-2.jpg

2024 EVDE BAKIM MAAŞI HESAPLAMASI

2020'de seninle bakım maaşı zammı ise hesaplandı. Yeni yılda evde bakım maaşına yapılacak artışın en az yüzde 45 olacağı tahmin ediliyor. Bu oranın üzerinden yapılan hesaplamalara göre şu anda 5.097 TL olarak ödenen evde bakım maaşı 2024 yılının ocak ayından itibaren 7.000 liranın üstüne çıkmış olacak.

EVDE BAKIM MAAŞI ALMA ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakım maaşı almak için aranan başvuru şartları da açıklandı. Evde bakım maaşı alabilmek için bakıma muhtaç kişinin tam teşekküllü bir hastaneden olmuş sağlık raporunun olması gerekiyor. Aynı zamanda hane içindeki kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması da aranan şartlar arasında yer alıyor. Şartları taşıyanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından ya da e-devlet üzerinden başvuru yapabiliyor.