PTT’den ihtiyaç sahibi hanelere 15 Mayıs’ta 7608 TL nakit destek ödemesi

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için yeni nakit destek ödemesi 15 Mayıs'ta başlıyor. Aile Bakanlığı Az evvel duyurdu, ödemeler PTT'den yapılacak.

PTT’den ihtiyaç sahibi hanelere 15 Mayıs’ta 7608 TL nakit destek ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi Haneler için yaptığı sosyal yardım ve destek ödemeleri Mayıs ayında da devam edecek. Aile Bakanlığı Dar gelirli aileler için yeni ödemeleri ve tarihleri duyurdu. İhtiyaç sahibi ailelere yeni sosyal yardım ödemeleri 15 Mayıs'ta başlıyor. Evde bakım maaşı Mayıs 2024 ödeme takvimi de bu kapsamda yayınlandı.

Türkiye'deki Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çeşitli sosyal yardım ödemesi imkanları bulunuyor. Evde bakım maaşı da öne çıkan sosyal destek ödemelerinden biri oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden sağlanan evde bakım maaşı ödemeleri Mayıs 2024 takvimi belli oldu. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için mayıs ayında evde bakım maaşı ödemeleri 15 Mayıs tarihinde başlayacak. Evde bakım maaşı Mayıs 2024 ödeme takvimi ve detaylar haberimizde…

MAYIS 2024 EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ

Aile Bakanlığı tarafından PTT ve Ziraat Bankası aracılığı ile sağlanan evde bakım maaşı ödemeleri Mayıs 2024 ödeme takvimini netleşti. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar T.C kimlik numarası son hanesine göre e-devlet üzerinden de maaş ödeme tarihlerini sorgulama şansına sahip. Aynı zamanda evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'inde başlıyor 30'una kadar devam ediyor. Ancak evde bakım maaşı yatan iller listesi aile Bakanlığı tarafından paylaşılıyor. O sebeple Bakanlığın resmi internet sitesini takip ederek evde bakım maaşı ödeme tarihlerini öğrenebilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI 2024 KAÇ TL?

2024 evde bakım maaşı miktarı memur maaş katsayısına göre belli oldu. Ocak 2024 itibarıyla memur maaşlarına yapılan %49,25 zamla birlikte evde bakım maaşı ödemeleri de aynı oranda arttırıldı. Temmuz dönemine kadar ödenecek olan evde bakım maaşı miktarı 7608 TL oldu. Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak artışla birlikte katsayı değişecek ve evde bakım maaşı miktarı da güncellenecek.

E-DEVLET EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

Evde bakım maaşı ödemesi alanlar e-devlet aracılığıyla sorgulama yapabiliyor. T.C kimlik numaranız ve şifrenizle e-devlet girişi yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan evde bakım maaşı sorgulama ekranına ulaşabilir hangi tarihte ödeme alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.