Hazırlığınızı yapın! Bugün o iller beyaza bürünecek, resmen esaret başlıyor

Kar geliyor. Son dakika haberi geldi. O illerde yaşayanlar dikkat, her yer beyaza bürünecek. İşte kar beklenen iller…

Hazırlığınızı yapın! Bugün o iller beyaza bürünecek, resmen esaret başlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika haberi ile kar tarihini duyurdu. Bugün o illerde kar başlıyor. Prof. Dr. Orhan Şen’den de kar uyarısı geldi. Peki hangi illerde kar bekleniyor? Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte son dakika hava durumu tahminleri ve kar yağışı tarihleri…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminleri yayınlandı. 2023 yılının son günlerine girilirken kar yağışı beklentisi de giderek artıyor. Meteoroloji, vatandaşın yüzünü güldürecek yağış uyarısını yaptı. Yurdun birçok bölgesinde bugün itibariyle sağanak yağışlar başlıyor. Ayrıca yer yer kar yağışı da etkili olacak. Profesör Doktor Orhan Şen'den de o iller için kar uyarısı geldi. Peki Hafta sonu hava nasıl olacak? Hangi illerde kar bekleniyor? Meteoroloji güncel hava durumu tahminleri haberimizde…

METEOROLOJİ SON DAKİKA HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir son dakika açıklaması yaparak hafta sonu hava durumu tahminlerini yayınladı. Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre Türkiye genelinde hava çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz kıyıları hariç yurdun tüm bölgelerinde yağış bekleniyor. Yağışlar bugün genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek. Batı Akdeniz'in Toros Mevkii, Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde Karla Karışık yağmur ve yer yer kar yağışı da görülecek.

Meteoroloji son hava durumu tahminlerine göre Bugün öğleden sonra Marmara'nın doğusu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Akdeniz Bölgesi, Bartın Zonguldak Düzce Antalya'nın Doğu ilçeleri Muş Bitlis Bingöl Hakkari ve Şırnak çevrelerinde ise Karla Karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor.

mgm-kar-uyarisi-1.jpg

HAFTA SONU HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Meteoroloji verilerine göre Yurt genelinde sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor. Hafta sonu hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. Bu hafta sonu Rüzgar Güney ve güneybatı yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek. Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise kuvvetli Rüzgar bekleniyor.

ORHAN ŞEN'DEN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Uzmanı Profesör Doktor Orhan Şen’den de kar yağışı için uyarı geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Orhan Şen, Doğu Karadeniz dışında her yerde yağış beklendiğini duyurdu. Öğleden sonra yağışların Marmara'nın doğusu Doğu Akdeniz Güneydoğu Anadolu kuzeyi ile Düzce Zonguldak Bartın ve Antalya'nın Doğu ilçelerinde kuvvetli olmasını beklediğini belirten Orhan Şen, yüksek kesimlerde ise Karla Karışık Yağmur görüleceğini bildirdi.