4A, 4B, 4C kök maaş tablosu güncellendi! Emekli maaş zammında 3'lü formül

16 milyon emekliye kök maaş zammı sürprizi. Yeni zam oranları belli oldu. 3’lü formülle maaşlar artıyor.

4A, 4B, 4C kök maaş tablosu güncellendi! Emekli maaş zammında 3'lü formül

Temmuz emekli zammı 16 milyon emekli tarafından büyük bir merakla takip ediliyor. Emekli maaşlarına temmuz ayında 3 farklı düzenleme ile artış yapılacak. En düşük emekli maaşına zammı, kök maaş zammı ve refah payı zammı bir arada gelecek. Türkiye istatistik kurumu tarafından enflasyon verileri açıklandıkça emekliler de zam hesaplaması yapmaya başvurdu. Peki kök maaş güncellemesi nasıl olacak? Emekli yeni zamlı maaş tablosu belli oldu mu?

Milyonlarca emeklinin beklediği enflasyon rakamları dün Türkiye istatistik kurumu tarafından açıklanmıştı. Yapılan açıklamaya göre temmuz ayında emekli maaşlarına gelecek 4 aylık zam oranı yüzde 18'in üstüne çıktı. Al artık temmuz damla için geri sayım başlarken geriye sadece 2 aylık enflasyon verisi kaldı. Peki Temmuz’da emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Emekli kök maaş zammı ne kadar olacak? Emekli maaş zammı ile ilgili yeni formüller belli oldu. İşte temmuz ayında emekli maaşı hesaplaması…

EMEKLİ KÖK MAAŞ ZAMMI YÜZDE KAÇ OLACAK?

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşların maaşlarına her 6 ayda bir Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda zam yapılıyor. Ocak 2024 emekli kök maaş zammı yüzde 49.25 oranında olmuştu. Şimdi gözler temmuz ayında maaşlara gelecek zamlara çevrildi. Türkiye istatistik kurumu dün nisan ayı enflasyon verilerini duyurdu. 4 aylık enflasyon zammı oranı ise yüzde 18'in üstüne çıktı. Temmuz ayı için enflasyon zammı beklentisini uzmanlar açıkladı. Uzmanlara göre temmuzda emekli maaşlarına yüzde 25'lik enflasyon zammı uygulanacak.

EN AZ 10 PUAN REFAH PAYI ZAMMI BEKLENİYOR

Aynı zamanda temmuz ayında emekli maaşları için en az 10 puanlık bir refah payı zammı bekleniyor. Bu durumda emeklinin toplam maaş zammı oranı yüzde 35 olacak. Ancak ekonomi yönetimi tarafından uygulanan sıkılaşma politikaları doğrultusunda refah payı zammı şu anda muallakta gibi duruyor. Bu konuda son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemesi bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM

Temmuz ayında emeklileri bekleyen diğer bir düzenleme ise en düşük emekli maaşı zamlı olacak. Ocak 2024 itibarıyla en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak belirlenmişti. Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ile ilgili 2 farklı senaryo var. Eğer en düşük emekli maaşıma enflasyon zammı doğrultusunda artış yapılırsa yeni en düşük emekli maaşı 12.500 TL olacak. Ancak seyyanen zam yapılması durumunda en düşük emekli maaşının 14.000 TL ile 15.000 TL seviyesine çekileceğini düşünülüyor.