Her gece klozete 1 diş sarımsak atın! Bakın ne işe yarıyor

Bu yöntemi duyanların ağzı açık kalıyor. Klozete 1 diş sarımsak atmak, bakın ne işe yarıyor.

Her gece klozete 1 diş sarımsak atın! Bakın ne işe yarıyor

Tuvalet, evlerde en kirli ve mikropların ürediği yer olarak bilinir. Bir çoğumuz da klozeti temizlerken hem mikrop ve bakterilerin ölmesi, hem de daha beyaz görünmesi için kimyasal temizleyicilere başvururuz. Ancak, her ne kadar görsel olarak temizlenmiş gibi görünse de klozette yer edinen patojenik mikroplar, bakteriler öyle kolay kolay ölmez. Peki bu konunun çok basit bir çözümü olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik de mikroplara zarar verdiği kadar bizim sağlığımızı da tehlikeye atan kimyasal bir çözüm değil. Herkesin evinde bulunan doğal bir çözüm.

Eğer kimyasalları da kullanmanıza rağmen tuvaletin yeteri kadar temizlenmediğini, bakterilerin hala yaşadığını düşünüyorsanız bu yöntemi mutlaka deneyin. İşte klozet temizliği için hayat kurtaracak o yöntem…

BİR DİŞ SARIMSAĞI TUVALETE ATIN

Extrafeednews’ten derlenen habere göre sarımsak, sağlığımız için dost olmanın yanında temizlikte de bize yardımcı olmaya hazır. İnsan sağlığı için faydaları saymakla bitmeyen sarımsak, bugün bambaşka bir alanda bize yardımcı oluyor. Eğer klozette yer edinen patojenik mikroplar, bakterilerden kesin olarak kurtulmak istiyorsanız klozete 1 diş sarımsak atın. Evet yanlış duymadınız! Ancak bunu her gün yapmanız gerekiyor.

TUVALETE NEDEN SARIMSAK KOYMAK GEREKİR?

Extrafeednews’ten derlenen habere göre doğal bir antibiyotik olan sarımsak, vücuttaki bakterileri öldürdüğü gibi, evde ve dışarıdaki mikrop ve bakterilere karşı da etkili. O nedenle klozete bir diş sarımsak atmak mikrop ve bakterilerle savaşmaya yardımcı oluyor.

klozete-1-dis-sarimsak-atin-bakin-ne-ise-yariyor-2.jpg

PEKİ NASIL YAPMALISINIZ?

Doğal temizleyiciler ve kimyasallar bazen mikrop ve bakterilerle başa çıkmak için yeterli olmayabilir. Sebeple Klozeti temizledikten sonra Özellikle de akşamları klozetin içine bir diş sarımsak koymanız tavsiye ediliyor. Klozete koyduğunuz bir diş sarımsağı önce soymalı ardından da ısırmalısınız. Ya da ezerek kullanabilirsiniz. Böylece sarımsakta fitonid daha kolay salınır. Bir gece boyunca klozetin içinde duran bir diş sarımsak kimyasalların kontrol edemediği mikrop ve bakterilerin ölmesini sağlar.