İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ile meteorolojiden kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok il için kritik uyarı yayınladı. Kuvvetli rüzgar ve fırtına etkili olacak.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ile meteorolojiden kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok ilde kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Son dakika açıklaması Sabah saatlerinde geldi. Antalya'nın doğusu, Balıkesir'in Batı ilçeleri, Hatay'ın Batı kesimleri, Osmaniye çevreleri, Kırıkkale, Ankara, Yozgat, Kırşehir, Sivas ve ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Kuzeye göre Marmara Bölgesi'nin iç kesimleri için de Güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yayınlanan yeni verilere göre Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Kıyı Ege, Marmara'nın Güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kütahya Kırklareli Afyonkarahisar Giresun Uşak Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Marmara ve kıyı Ege'de gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aynı zamanda Kıyı Ege ve Marmara bölgesi için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaptı. Rüzgar ve fırtına sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI DİKKAT

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda yağışların Balıkesir'in Batı ilçeleri, İstanbul, Antalya'nın doğusu, Hatay’ın batı kesimleri, Kırıkkale, Ankara, Yozgat, Kırşehir ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiği ifade edildi. Kuvvetli yağış sırasında vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.