Kandil simidi tarifi! En kolay bayatlamayan mahlepsiz Kandil simidi yapılışı

Kandil günlerinde evde Kandil simidi yaparak komşularına, sevdiklerine ikram etmek isteyenler Kandil simidi tarifini araştırıyor. Bugün de Regaip Kandilinde Kandil simidi tarifi en çok araştırılanlar arasında.

Kandil simidi tarifi! En kolay bayatlamayan mahlepsiz Kandil simidi yapılışı

Üç ayların ilk başlangıcını simgeleyen Regaip Kandili bugün idrak ediliyor. Kandil gününde sevdiklerine, komşularına ikramda bulunmak isteyenler Kandil simidi yapımını araştırıyor. Kandil simidini siz de evinizde en kolay ve en hızlı şekilde yapabilir ve sıcak sıcak ikram edebilirsiniz. İşte Kandil simidi tarifi ve Kandil simidi yapılışının tüm detayları…

MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Malzemeler;

- 1 adet yumurta sarısı

- 2 çorba kaşığı yoğurt

- 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi

- 1.5 çorba kaşığı şeker

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 125 gram margarin

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 2 çay kaşığı kabartma tozu

- 3 su bardağı un

Üzeri için malzemeler;

- 1 yumurta beyazı

- Susam

- Çörek otu

kandil-simidi-tarifi-en-kolay-bayatlamayan-mahlepsiz-kandil-simidi-yapilisi.jpg

Yapılışı;

İlk olarak derin bir kaba oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker ve yumurta sarısını ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Ardından un ve kabartma tozunu ekleyerek malzemeleri yoğurmaya başlayın. Hamurunuz kulak memesi kıvamına geldiğinde elinize ceviz büyüklüğünde hamurlar alarak elinizle açın ve çay bardağı ile kesin. Hamurunuzun ortasını şişe kapağı ile kesebilirsiniz. Ardından da hazırladığınız hamuru yumurta beyazı ve susama bulayın. Hazırladığınız tepsinizi 180 derecede 20 dakika pişirin. Tarifinizi yaparken üzüm veya elma sirkesi kullanabilirsiniz. Sirke, simitlerinizin kıyır kıyır olmasını sağlar. Pişen simitlerinizde sirke kokusu kalmayacaktır. Tarifi yaparken hamur malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına özen göstermelisiniz. Afiyet olsun.