Kar Alarmı! İstanbul ve O İller İçin Çok Yoğun Kar Tarihi Belli Oldu

Son dakika haberi. Kar alarmı verildi, tarih belli oldu. İstanbul dahil o iller için kar geliyor. İşte merakla beklenen kar tarihi…

Kar Alarmı! İstanbul ve O İller İçin Çok Yoğun Kar Tarihi Belli Oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kar alarmı geldi. İstanbul ve o iller için uyarı yapıldı. Peki kar ne zaman başlayacak? Kar yağışı tarihi belli oldu mu? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 27 Aralık tarihli hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Meteorolojinin yeni tahminlerinde birçok ilde şiddetli sağanak yağış uyarısı var. Hatta bazı illere de yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. İstanbul Balıkesir Çanakkale Tekirdağ Kocaeli Sakarya Yalova ve daha birçok ilde yaşayanlar dikkat. Çok şiddetli geliyor.

27 Aralık hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Meteorolojiden yapılan yeni değerlendirmelere göre yurdun kuzey ve batı kesimlerinde hava parçalı bulutlu ve çok bulutlu olacak. Aynı zamanda bazı illerde de şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji yine birçok il içinde kar yağışı uyarısı yaptı. İşte 27 Aralık tarihli meteorolojik uyarılar…

METEOROLOJİDEN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugünkü hava durumu tahminleri yayınlandı. Yapılan değerlendirmelere göre yurdun kuzey ve batı kesimlerinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile kıyı Ege’de sağanak yağış bekleniyor. Meteorolojiden şiddetli sağanak yağış uyarısı yapılan iller ise Tekirdağ İstanbul Balıkesir Çanakkale Kocaeli Sakarya Bolu Yalova ve Karabük çevreleri oldu. Samsun'un iç ve Doğu kesimlerinde ise kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

kar-alarmi-2.jpg

O İLLERE KAR UYARISI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bazı iller için ise kar yağışı uyarısı geldi. Rize ve Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan'ın kuzeyinde Karla Karışık Yağmur ve kar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü şiddetli yağışlar sırasında vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

HAVA SICAKLIKLARI NASIL OLACAK?

Diğer yandan Afrika üzerinden gelen yeni bir sıcak hava dalgası Türkiye'de etkili olmaya başlıyor. Bu sebeple bazı illerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstüne çıkacak. Yurt genelinde ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olması bekleniyor.