Kar resmen şov yapacak! O tarihte geliyor, İstanbul’a büyük müjde

Çok bekledik ama değdi. Kar resmen geliyor. O tarihte lapa lapa yağacak. İşte İstanbul ve diğer iller için kar tarihi…

Kar resmen şov yapacak! O tarihte geliyor, İstanbul’a büyük müjde

Kar yağışı bekleyen başta İstanbul olmak üzere onlarca il için sevindirici haber var. Tarih belli oldu. O tarihte resmen lapa lapa kar geliyor. İstanbul ve daha birçok ilde tam 4 haftalık kar haritası ortaya çıktı. Peki kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar geliyor mu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle Doğu Anadolu bölgesi ve Karadeniz bölgesi için kar uyarısı yapmıştı. Ancak bir yandan da Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası nedeniyle Yurt genelinde hava sıcaklıklarının yükseleceği belirtiliyor. Türkiye yeni yıla kar olmadan girecek. Ancak yeni yılın hemen ardından hava sıcaklıkları hızla düşecek ve beklenen kar yağışı da başlayacak. Peki kar ne zaman geliyor? Kar yağışı ne zaman başlayacak?

KAR BEKLEYENLER İÇİN BÜYÜK MÜJDE GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelerde son günlerde hava sıcaklığının artacağı belirtiliyor. Başta İstanbul olmak üzere birçok ilde bahardan kalma hava yaşanırken Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise kar yağışı etkisini gösteriyor. Marmara Ege Akdeniz Bölgesi Yeni yıla kar olmadan girecek. Ancak yeni yılın hemen ardından İstanbul'un da aralarında bulunduğu çok sayıda il için kar geliyor.

4 HAFTALIK KAR HARİTASI YAYINLANDI

Sosyal medya üzerinden yorum yapan bir meteoroloji sayfası ocak ayından itibaren Türkiye'yi esir alacak 4 haftalık kar haritasını yayınladı. Kar yağışının görüleceği iller arasında İstanbul'da var. 2 3 Ocak tarihinde başlaması beklenen kar yağışı tam 28 Ocak’a kadar devam edecek.

Sosyal medyanın ünlü meteoroloji sayfası Hava City, bugün yaptığı paylaşımla 4 haftalık kar haritasını duyurdu. Ocak ayında beklenen kar yağışı tüm Yurdu adeta esir alacak nokta kar haritası 28 Ocak tarihine kadar geçerli. Özellikle Marmara ve Trakya bölgesinde ciddi bir yağış bekleniyor.