Kırk yıllık ustasından ev yapımı ramazan pidesi tarifi! Nar gibi kızarıyor, 10 dakikada hazır oluyor

Evde Ramazan pidesi yapımı ramazan ayının yaklaşması ile birlikte araştırılmaya başlandı. 40 yıllık fırıncı ustasından Ramazan pidesi tarifi geldi.

Kırk yıllık ustasından ev yapımı ramazan pidesi tarifi! Nar gibi kızarıyor, 10 dakikada hazır oluyor

Evde Ramazan pidesi yapmak isteyenler için 40 yıllık fırıncı ustasından Ramazan pidesi tarifi geldi. Çıtır çıtır birbirine nar gibi kızarmış, sadece 10 dakikada hazırlanan Ramazan pidesi tarifi sayesinde Ramazan sofralarınız zenginleşecek. İşte evde Ramazan pidesi tarifi…

EVDE RAMAZAN PİDESİ YAPIMI

Ramazan pidesi, Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İftar sofralarını süsleyen bu lezzetli ekmek, evde de kolaylıkla yapılabilir. İşte Ramazan pidesi yapımı için bir tarif ve püf noktaları…

Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 paket kuru maya (7 gr) veya 25 gr yaş maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

4-4.5 su bardağı un (aldığı kadar)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ (üzeri için)

1 adet yumurta sarısı (üzeri için)

Susam ve çörek otu (üzeri için)

Yapılışı:

Hamurun Hazırlanışı:

Ilık süt ve suyu bir kaba alın. İçine mayayı, şekeri ekleyip karıştırın ve mayanın aktifleşmesi için 10-15 dakika bekleyin.

Mayalı karışıma tuz, zeytinyağı ve azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekiyor.

Hamuru yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtün ve ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.

Pide Şekillendirme ve Pişirme:

Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yuvarlak pide şekline getirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

Pidelerin üzerine elinizle hafif bastırarak düzleştirin. Kenarlarını biraz daha kalın bırakarak geleneksel Ramazan pidesi şeklini verin.

Pidelerin üzerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Daha sonra yumurta sarısını sürün. Son olarak susam ve çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pidelerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

EVDE RAMAZAN PİDESİ YAPIMI PÜF NOKTALARI

Mayalama Süreci: Mayanın iyi aktifleşmesi için süt ve suyun ılık olmasına dikkat edin. Çok sıcak sıvılar mayayı öldürebilir.

Hamurun Kıvamı: Hamurun yumuşak olması önemlidir, ancak fazla yapışkan olmamalıdır. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayın.

Pişirme Öncesi Dinlendirme: Şekillendirdikten sonra pideleri 15-20 dakika daha tepside dinlendirin. Bu, daha kabarık pideler elde etmenize yardımcı olur.

Fırın Sıcaklığı ve Süresi: Fırının iyi ısıtıldığından emin olun. Pidelerin eşit pişmesi için fırın sıcaklığı ve pişirme süresine dikkat edin.

Sunum: Ramazan pidesini, iftar sofrasında taze taze servis edin. Sıcakken tüketmek, lezzetini daha da artırır.

Evde yapılan Ramazan pidesi, iftar sofralarınızı zenginleştirecek, mis gibi kokusuyla evinizi saracak. Bu tarif ve püf noktalarıyla, Ramazan ayının ruhuna uygun, lezzetli pideler yapabilirsiniz.