Kırmızı et sofraya bayramdan bayrama gelecek! Kırmızı ete REKOR ZAM şimdi açıklandı

Kırmızı et fiyatları ucuza geçti. Artık vatandaş kırmızı eti sofrada bayramdan bayrama görecek. İşte güncel kırmızı et fiyatları…

Kırmızı et sofraya bayramdan bayrama gelecek! Kırmızı ete REKOR ZAM şimdi açıklandı

Türkiye'de son dönemlerde iğneden ipliğe her şeye zam gelmeye devam ediyor. Ancak bu süreçte en çok zam alan grup kırmızı et fiyatları oldu. Üstelik kırmızı et fiyatlarında artışın önü de alınamıyor. Henüz Geçen hafta zam gelmişti. Ancak kırmızı ete yeni bir zam daha duyuruldu. Son dakika haberine göre kuzu karkas ete yeni bir zam daha yapıldı. Peki güncel kırmızı et fiyatları ne kadar oldu?

KIRMIZI ET FİYATLARINA BİR ZAM DAHA GELDİ

Son dönemlerde kırmızı et fiyatları üzerinde yaşanan artış vatandaşı isyan etme noktasına getirdi. Kırmızı ete gelen zamların önü bir türlü alınamıyor. Henüz Geçen hafta zam gelmesine rağmen yeni bir zam daha duyuruldu. Kırmızı et fiyatlarına Bugünden itibaren geçerli olmak üzere zam uygulandı. Yapılan son zamla birlikte kuzu karkas fiyatı 245 TL'den 290 TL'ye yükseldi.

Diğer yandan kuzu et fiyatlarının kalite ve yağ oranına göre değiştiği ve 590 ile 680 TL fiyatlarına kadar yükseldiği de belirtildi. Mayıs ayına kadar bu durumun devam edeceğini belirten yetkililer, Bu yolu farklı bir durum oluştuğunu dana etimdeki gibi şu anda besici adı altında geçen bazı kişilerin piyasada kuzu Yok diyerek kuzu eti fiyatlarını Manipüle ettiğini söylüyor.

kirmizi-ete-zam-1.jpg

DOĞU ANADOLU'DA FİYATLAR DAHA UYGUN

Diğer yandan Karkas ete zam gelmesiyle birlikte bölgelere göre fiyat değişikliği de oluştu. Kuzu karkas et fiyatları batıda 295 TL'den satılırken doğuda ise 285 TL civarında işlem görüyor. Üstelik kuzu eti fiyatlarına bu hafta yeni bir zam daha gelmesi bekleniyor. Yapılan bu zamlar sonrasında vatandaşlar artık kırmızı eti bayramdan bayrama görecek gibi duruyor.