Nemlendirici orucu bozar mı? Dudağa nemlendirici sürünce oruç bozulur mu?

Mübarek Ramazan ayının on ikinci gününde oruç ibadeti yerine getirilirken dikkat edilmesi gerekenler, orucu bozan durumlar merakla araştırılıyor. Bilmeden oruca zarar verecek bir durumla karşılaşmak istemeyenler araştırmalarını sürdürüyor.

Nemlendirici orucu bozar mı? Dudağa nemlendirici sürünce oruç bozulur mu?

On bir ayın sultanı Ramazan ayında oruç ibadetleri yerine getiriliyor. Ramazan ayının başladığı günden bu yana kadar oruç tutarken dikkat edilmesi gerekenler, orucu bozan durumlar, oruç tutarken neler yapılmamalı gibi konular araştırılıyor. Bilmeden, farkında olmadan orucun bozulmasını istemeyenler bilgi sahibi olmadıkları konuları detaylarıyla araştırıyor. Ramazan ayında en çok araştırılanların başında nemlendirici kullanımı geliyor. Dudağa nemlendirici sürmek orucu bozar mı? Dudağa nemlendirici sürünce oruç bozulur mu? Nemlendirici orucu bozar mı? Şeklinde sorulara yanıt aranıyor.

NEMLENDİRİCİ ORUCU BOZAR MI?

Ramazan ayı başladı ve Ramazan ayının 12. gününe gelindi. Mübarek Ramazan ayında oruç ibadetlerini yerine getirenler orucu bozan durumlar, oruç tutarken yapılması uygun olmayan durumlar gibi araştırmalarına devam ediyor. Ramazan ayında en sık araştırılanlardan biri de nemlendirici kullanımı. Nemlendirici orucu bozar mı sorusuna yanıt aranırken dudağa nemlendirici sürmek orucu bozuyor mu sorusu arama motorlarında en sık yer alan sorulardan biri oldu.

DUDAĞA NEMLENDİRİCİ SÜRMEK ORUCU BOZAR MI?

Krem sürmek, makyaj yapmak orucu bozmaz. Merhem ve ilaçlı bant kullanmak orucu bozar mı sorusu ile ilgili Diyanet’in açıklaması şöyle; ‘Deri üzerindeki gözenekler ve deri altındaki kılcal damarlar yoluyla vücuda sürülen yağ, merhem ve benzeri şeyler emilerek kana karışmaktadır. Ancak cildin bu emişi, çok az ve yavaş olmaktadır. Diğer taraftar bu işlem, yeme içme anlamına da gelmemektedir. Bu itibarla, deri üzerine sürülen merhem, yapıştırılan ilaçlı bantlar orucu bozmaz (DİYK 22.09.2005 tarihli karar).’